Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Τα καρτέλ των καυσίμων στη Κρήτη κερδοσκοπούν στις πλάτες μας!!!


Τα καρτέλ των καυσίμων στη Κρήτη κερδοσκοπούν στις πλάτες μας:
Σήμερα, ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 0,882 ευρώ το λίτρο, οι αντίστοιχες τιμές στους νομούς της Κρήτης είναι:
στον Νομό Ηρακλείου 0,954 ευρώ (7,2 λεπτά ακριβότερα),
στον Νομό Λασιθίου 0,983 (10,1 λεπτά ακριβότερα),
στον Νομό Ρεθύμνου 0,992 (11 λεπτά ακριβότερα),
στον Νομό Χανίων 0,985 (10,3 λεπτά ακριβότερα).
Όπως ακόμη αναφέρουν οι βενζινοπώλες του νησιού μας, η μέση τιμή πώλησης της βενζίνης στην Κρήτη είναι περίπου 10 λεπτά του Ευρώ υψηλότερη σε σχέση με την μέση τιμή πώλησης της βενζίνης στο σύνολο της Χώρας. Αν μάλιστα συγκριθεί η μέση τιμή πώλησης της βενζίνης στην Κρήτη με την μέση τιμή πώλησης της βενζίνης στους νομούς με τις φθηνότερες τιμές, θα διαπιστώσει κανείς πως η διαφορά αυτή ξεπερνάει ακόμα και τα 20 λεπτά!
Τι διαπιστώνει ωστόσο ο υπουργός προστασίας των καρτέλ; Ο κ. Χατζηδάκης με δηλώσεις του στο κοινοβούλιο προβαίνει στη διαπίστωση πως «η διακύμανση των τιμών λιανικής στη Κρήτη είναι αντίστοιχη με την υπόλοιπη Ελλάδα, με βάση τις τιμές από 18/7/2008 έως 27/2/2009». Ωστόσο, αργότερα και ύστερα από πιέσεις των κατοίκων του νησιού μας αναγκάζεται να υποχωρήσει, καλώντας την επιτροπή ανταγωνισμού να διερευνήσει την «πιθανή» ύπαρξη καρτέλ καυσίμων στη Κρήτη. Η στάση του βέβαια αυτή είναι τουλάχιστον προκλητική για τους κατοίκους του νησιού μας που βιώνουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της αισχροκέρδειας στη καθημερινότητα τους.
Στα καρτέλ, στους υπουργούς τους και στους φορείς που τα στηρίζουν απαντάμε με δράση ενάντια στην ακρίβεια: οι επιτροπές akribeia-stop Ηρακλείου θα συναντηθούμε στη δημοτική καφετέρια Μαρίνα στην παραλιακή, τη Πέμπτη 02/04, στις 19:00 ώστε να συζητήσουμε για τις επόμενες δράσεις μας. Ελάτε να συντονιστούμε, να οργανωθούμε να αντισταθούμε ενάντια στην ακρίβεια, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ από την τσέπη μας για την κρίση τους και για τα καρτέλ τους. Να πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, τα διυλιστήρια!
Οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν την κίνησή τους μέσα από την ιστοσελίδα http://www.akribeia-stop.gr/.
Για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήσετε στο:
akribeia.stop.ira@gmail.com
και στα τηλέφωνα
6972409244 (Μανόλης),6973551728 (Μαρία),6936546600 (Γιώργος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails