Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Διαδηλώσεις για την ειρήνη στο Βερολίνο!!!

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες εναντίον της παρουσίας ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και των πυρηνικών όπλων.
Πάνω από 70 συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και πορείες διοργανώθηκαν από το Γερμανικό κίνημα ειρήνης στην διάρκεια του τετραημέρου, που ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα. Κινητοποιήσεις έγιναν μεταξύ άλλων χθες Σάββατο στο Βερολίνο, το Άουγκσμπουργκ, το Γκεζελκίρχεν, στη Βρέμη, στο Ντίσελντορφ, στη Λειψία, στο Μόναχο και έξω από τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Ράμσταϊν. Οι διαδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή στο Ντόρτμουντ.
«Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή στην προσπάθεια του παγκόσμιου αφοπλισμού και της διασφάλισης της ειρήνης», ανέφερε σε μήνυμά του προς τους διαδηλωτές ο Γερμανός υπουργός Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα στην Πράγα.
Οι πορείες του Πάσχα άρχισαν την δεκαετία του 1960, ωστόσο το ενδιαφέρον ατόνησε εν καιρώ. Το 1968, στο αποκορύφωμα του πολέμου του Βιετνάμ, είχαν λάβει μέρος περίπου 300.000 άνθρωποι, ενώ το 1983, όταν επρόκειτο να αναπτυχθούν μεσαίου βεληνεκούς πύραυλοι στην Δυτική Ευρώπη, είχαν διαδηλώσει πάνω από 700.000 πολίτες στη Γερμανία.
Πηγή: ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails