Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Μηδενική ανοχή στους διαδηλωτές ενόψει της G8 προειδοποιεί η Ιταλία!!


Σαφή δήλωση για την επικείμενη διάσκεψη της ομάδας των Οκτώ στη Σαρδηνία, έκανε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησής του να διαχειριστεί κατά τέτοιον τρόπο τη διοργάνωση, ώστε να μην παρουσιαστούν κρούσματα βίαιης συμπεριφοράς, όπως κάποτε στη Γένοβα.
«Στο G8 της Σαρδηνίας δεν πρόκειται να ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση βίαιους διαδηλωτές, εξτρεμιστικές ομάδες και όσους δεν ένδιαφέρονται για τα παγκόσμια προβλήματα, αλλά επιθυμούν απλώς να πετύχουν την αποσταθεροποίηση», τόνισε ο υπουργός. Σχεδόν στο σύνολό του ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται στη διάσκεψη των οκτώ χωρών του πλανήτη με την πλέον ανεπτυγμένη βιομηχανία, η οποία πρόκειται να συνέλθει τον ερχόμενο Ιούλιο στη Σαρδηνία. Από τα δημοσιεύματα, είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι συνεργάτες του, θέλουν, πάσει θυσία, να αποφευχθεί μια δεύτερη Γένοβα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στη Σαρδηνία πρόκειται να αποσταλούν 16.000 αστυνομικοί και καραμμπιέροι, με στόχο να τύχει απόλυτης προστασίας η ακεραιότητα των οκτώ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που θα συνεδριάσουν στην τοποθεσία Λα Μανταλένα. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι, που πριν οκτώ χρόνια είχαν εργαστεί σε Κέντρο Τύπου, εγκατεστημένο μέσα στην πόλη της Γένοβας, θα κρατηθούν σε μεγάλη απόσταση από το χώρο της διάσκεψης. Αυτή τη φορά, το Κέντρο Τύπου, που θα εξυπηρετήσει 4.500 απεσταλμένους απ΄όλο τον κόσμο, θα βρίσκεται στην πόλη Όλμπια, 47 χιλιόμετρα από την Λα Μανταλένα.
«Έχουμε επιστρατεύσει όλα τα μέσα, που διαθέτουμε, για να εγγυηθούμε τη διεξαγωγή ενός ασφαλούς G8», συμπληρώνει ο υπουργός Φραττίνι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», η πρόσβαση στην περιοχή, όπου θα συναντηθούν οι ηγέτες της ομάδας των Οκτώ, θα είναι δυνατή μόνο σε όσους θα απαρτίζουν τις επίσημες αντιπροσωπείες. Όσο για τα μέλη κινημάτων, που δραστηριοποιούνται κατά της παγκοσμιοποίησης και επιθυμούν να διαδηλώσουν ειρηνικά, θα τους ζητηθεί να παραμείνουν επίσης σε μεγάλη απόσταση, πιθανότατα στην Όλμπια, μαζί με τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα, πάντως, με τα δημοσιεύματα, οι Αρχές της Ρώμης, πρόκεται να κινηθούν διακριτικά, ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες των αποφάσεών τους, σχετικά με τη διεξαγωγή της διάσκεψης, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξή της.
O Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, δήλωσε ότι η ομάδα των ισχυρών της γης, πρόκειται να διευρυνθεί: «Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, στις συνεδριάσεις θα συμμετάσχουν χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Αίγυπτος, δημιουργώντας, ουσιαστικά, ένα G14. Kατά την τρίτη και τελευταία ημέρα, θα προστεθούν και άλλες χώρες, από την Αφρική, προσεγγίζοντας τη φόρμουλα του G20».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails