Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Εθισμένο στα video games ένα στα δέκα παιδιά!!!


Μία νέα μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα στα δέκα παιδιά που παίζουν video games παρουσιάζουν τυπικά συμπτώματα εξάρτησης, όπως το να ψεύδονται για την αγαπημένη τους συνήθεια, να μην μπορούν να μειώσουν τις ώρες που περνούν παίζοντας, ακόμη και να κλέβουν προκειμένου να αγοράσουν καινούργια video games.
Η μελέτη με επικεφαλής τον Ντάγκλας Τζεντίλε, καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Iowa State, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Science και χρησιμοποίησε τα στοιχεία από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris σε δείγμα περίπου 1.200 παιδιών, ηλικίας 8 με 18, από τις ΗΠΑ. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 88% των παιδιών στις ΗΠΑ παίζουν video games τουλάχιστον περιστασιακά και κατά μέσο όρο τα παιδιά παίζουν video games περίπου 13 ώρες την εβδομάδα. Εκείνα που εμφανίζουν συμπτώματα εξάρτησης συνήθως παίζουν τις διπλάσιες ώρες. "Πρόκειται για περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά, που υφίστανται βλάβες σε πολλούς τομείς της ζωής τους και πιθανόν να χρειάζονται κάποιου είδους βοήθεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζεντίλε.
Τα εθισμένα στα video games παιδιά είναι συνήθως αγόρια. Αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο, ότι παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς και έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας. Τα παιδιά που είναι εθισμένα στα video games συνήθως έχουν την κονσόλα στο δωμάτιό τους και έχουν δύο φορές και πλέον περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails