Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Τα αδικήματα δεν παραγράφονται αλλά… εξαφανίζονται!


Τον αρχικό αιφνιδιασμό της κοινής γνώμης για την ενέργεια του κ. Κώστα Καραμανλή να κλείσει εν μία νυκτί τη Βουλή διαδέχεται πλέον η οργή νομικών κύκλων όλου του πολιτικού φάσματος. Το αίσθημα αυτό προκαλεί η διαπίστωση ότι με την ενέργειά του ο πρωθυπουργός δεν οδήγησε σε παραγραφή των αδικημάτων για τους ενεχόμενους σε σκάνδαλα υπουργούς των κυβερνήσεών του, αλλά σε εξάλειψη του αξιοποίνου.

Νομικοί κύκλοι, φίλα προσκείμενοι, μάλιστα, στη ΝΔ, υποστηρίζουν πως η εξάλειψη του αξιοποίνου σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής εξαφάνισε τα αδικήματα, ενώ προσθέτουν πως πρόκειται για μία καλά μελετημένη κίνηση του πρωθυπουργού και των κύκλων, οι οποίοι του την εισηγήθηκαν. Δεν πρόκειται, βέβαια, ούτε για τον πρόεδρο της Βουλής, ούτε για τους Αντιπροέδρους, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν εξίσου στο άκουσμα της απόφασης.

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υπήρξε σαφής: «Με την λήξη της Β Συνόδου εξαλείφεται το αξιόποινο της κάθε πράξης. Δηλαδή, δεν υπάρχει αδίκημα. Η παραγραφή, που είναι 5ετής, αρχίζει να μετράει μόνο εάν ξεκινούσε η συζήτηση στη Βουλή και είναι 5ετής για όλα τα αδικήματα. Ακόμη και τα κακουργήματα».

Όπως, άλλωστε, πρόσθεσε, ποτέ στα μεταπολιτευτικά χρονικά το διάταγμα, με το οποίο κλείνει η Βουλή δεν έγινε με τέτοια μυστικότητα και δεν θυροκολλήθηκε αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails