Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!

Ως συνήθως τα ενημερωτικά mail και δελτία τύπου από τους «Οικολόγους Πράσινους» έχουν την άμεση ανταπόκριση και δημοσίευση.
Αυτή την φορά δεν θα δημοσιεύσω τίποτα.
Παρά μόνο ΕΝΑ κομμάτι από τις δηλώσεις που πήραν από τον δήμαρχο Χερσονήσου.
Όσοι προέρχονται από τον δήμο και γνωρίζουν κάτι, παρακαλώ ας με ενημερώσουν και εμένα, γιατί παρόλο που είμαι κάτοικος του Λιμένα Χερσονήσου δεν γνωρίζω και ούτε έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποιο σχετικό έργο ανάπλασης σε καμία «παραλία»
Παρακαλώ όποιος συνδημότης μου γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό ας ενημερώσει το blog!!
Παραθέτω απόσπασμα από τις δηλώσεις του δημάρχου(μιας και είναι μακροσκελές), όποιος θέλει μπορώ να του στείλω με mail ολόκληρο το κείμενο:
«...Τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Σπύρο Δανέλη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τους Ιωσήφ Βεντούρα, Αριστείδη Παπαδάκη, Μανόλη Χαλκιαδάκη και Αγγέλα Χρυσουλάκη με σκοπό να ενημερωθούν για την κατάσταση και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος...»
«……. Ο Δήμος Χερσονήσου πραγματοποιεί μεταξύ των άλλων μια σειρά από έργα όπως αναστυλώσεις, αναπλάσεις, μονοπάτια και υποδομές στα χωριά της ενδοχώρας και ένα φιλόδοξο έργο ανάπλασης της παραλίας στον Λιμένα Χερσονήσου…»
Επειδή τίποτα δεν ισχύει από όλα αυτά και επειδή είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι θέλουμε, για το «θεαθήναι» ΚΑΙ επειδή ο κόσμος πρέπει να πληροφορείται για την πραγματικότητα , επαναλαμβάνω τίποτα δεν ισχύει από τα παραπάνω, μόνο τα γνωστά, ως συνήθως, κακώς κείμενα και ευτράπελα στην περιοχή της γνωστής παραλιακής.
Καλό είναι λοιπόν για την τάξη των πραγμάτων να τα βάζουμε «εν... τάξη».
Και έπονται και άλλα...

2 σχόλια:

Αριστείδης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητέ Busy Bee,

μια και έγραψα ο ίδιος την ανακοίνωση για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Χερσονήσου, σας δηλώνω πως, παρόλο που γνωρίζουμε τα θέματα για τα οποία υπάρχει αντιπαράθεση, δεν θέλουμε να απολογηθούμε για λογαριασμό του Δανέλη γιατί ούτε μέλος του κόμματός μας είναι ούτε μπορεί να είναι αυτός ο ρόλος μας, ούτε επιθυμούμε να εμπλακούμε στις παραταξιακές διενέξεις. Είναι καλύτερα να αναζητήσετε απαντήσεις από τον ίδιο.

Επίσης, έχω την άποψη, πως όταν κάποιος θέλει να υπηρετεί ένα ενημερωτικό ρόλο, σύμφωνα με τις ελάχιστες αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πρέπει να δημοσιεύσει και αυτά με τα οποία δε συμφωνεί και, αν θέλει, να τεκμηριώσει με επαρκή στοιχεία τις αντιρρήσεις του. Αυτό για παράδειγμα γίνεται στο ecocrete χωρίς να μειώνει τις απόψεις μας. Αντίθετα τις κάνει πιο σεβαστές. Το να μην επιτρέπει κανείς στους επισκέπτες του ιστολόγιού του να μάθουν τι άλλο γράφει η ανακοίνωση για τον Δήμο δεν είναι καλή υπηρεσία και δε βοηθά τη δημοκρατία. Αν οι επισκέπτες σας είχαν τη δυνατότητα να διαβάσουν και την υπόλοιπη ανακοίνωση θα μπορούσαν να διαπιστώσουν μόνοι τους ότι δε χαϊδεύουμε ούτε τον Δήμαρχο ούτε κανέναν άλλο στο Δήμο.

Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι το κόμμα που μετρά το πολιτικό κόστος. Λυπάμαι αν δεν ταυτιζόμαστε μαζί σας. Όταν θεωρούμε πως κάτι είναι σωστό ή δίκαιο, το δηλώνουμε με σαφήνεια χωρίς να επιδιώκουμε να ικανοποιήσουμε τους πάντες.

Με εκτίμηση,

Αριστείδης Παπαδάκης

busy bee είπε...

Την καλησπέρα μου στον Αριστείδη Παπαδάκη.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την παρέμβαση και ειδικότερα τον έντονο τόνο γραφής.
Δεν αναφέρομαι, ούτε βάλλομαι σε κανένα σημείο κατά των Οικολόγων, αλλά ούτε και ζήτησα από κάποιον εκπρόσωπος σας να κάνετε τον συνήγορο του δημάρχου, ούτε και να απολογηθείτε για τα όσα λέει.
Απλά και μόνο «πιάστηκα» από τις δηλώσεις , που έκανε και να επισημάνω μόνο ένα σημείο από τα πολλά, όπου ξαναλέω από τις δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου, το οποίο έρχεται σε αντίθεση όχι με την όποια πολιτική τοποθέτηση μου, αλλά με μία πραγματικότητα!
Δεν ερμήνευσα αλλά και ούτε παρερμήνευσα οτιδήποτε σχετικό με τους Οικολόγους, ούτε νομίζω άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο, γι` αυτό ακριβώς τον λόγο δεν ανάρτησα σε αυτή την φάση τις θέσεις και τις απόψεις των Οικολόγων για να μην αφήσω τα περιθώρια σε κάποιο να σκεφτεί έτσι ακριβώς, όπως εσείς δίνεται την ερμηνεία των πραγμάτων.
Εξάλλου αυτό εδώ το blog μέχρι σήμερα σε σταθερή βάση, έχει και συνεχίζει να αναφέρεται σε κάθε τι σχετικό με τις δραστηριότητες – θέσεις – απόψεις – εκδηλώσεις των Οικολόγων.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω.
Θεωρώ ατυχές το όλο γεγονός, δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εξήγηση.

Σημ.
Ούτε δημοσιογραφικό site, αλλά και ούτε δημοσιογράφος έχω δηλώσει ποτέ.
Ενας απλός πολίτης και στην συγκεκριμένη περίπτωση δημότης που εκφράζει τις αγωνίες για τον τόπο του, μέσα από το blogging.
Φιλικά
Μάνος Πετράκης

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails