Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Εντοπίστηκε ιστοσελίδα που προέτρεπε σε αυτοκτονία!

Ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία είχε δημιουργηθεί ομάδα ατόμων με σκοπό την αυτοκτονία εντοπίστηκε στο Διαδίκτυο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), στην ομάδα αυτή η οποία είχε αναρτημένο σε κεντρικό της σημείο ως τίτλο: «Για όσους βαρέθηκαν τη ζωή τους και θέλουν κάτι διαφορετικό», συμμετείχαν ενεργά ως μέλη 64 χρήστες του Διαδικτύου.
Ο κεντρικός δημιουργός και διαχειριστής της ομάδας αυτής προέτρεπε τα μέλη να του προτείνουν καλούς τρόπους αυτοκτονίας με σκοπό τον εμπλουτισμό αυτής.
Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της οποίας έγιναν οι αναρτήσεις από τα μέλη αυτής έχει έδρα το εξωτερικό και βρίσκεται σε δημόσια θέα για τους χρήστες του Διαδικτύου.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλήθηκαν ψυχολόγοι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα της απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των εν λόγω μηνυμάτων αλλά και των ψευδώνυμων, εντοπίστηκαν ψηφιακά την ίδια ημέρα τα στοιχεία του Έλληνα, βασικού δημιουργού και κεντρικού διαχειριστή της συγκεκριμένης ομάδας, ο οποίος δήλωνε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, ενώ ειδικοί μετέβησαν στην οικία του για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ι. Σακελλάκος. Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails