Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Ναρκωτικά: Όχι στις εξαρτήσεις, ναι στις πολιτικές μείωσης της βλάβης!

Να σταματήσουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο!! Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι οξύ όσο ποτέ για την ελληνική κοινωνία. Η χώρα μας πληρώνει το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, κοινωνικό αποκλεισμό και εγκληματικότητα, ομηρία απέναντι στο Νόμο, διαφθορά κρατικών παραγόντων, διαρκή αύξηση κερδών από παράνομη εμπορία και συνεχή ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος.
Με δεδομένο ότι στην Ευρώπη υπάρχουν σημαντικές εμπειρίες από την εφαρμογή εναλλακτικών πολιτικών για τα ναρκωτικά, αλλά και το ότι απαιτείται επιτέλους να ανοίξει και στη χώρα μας ο δημόσιος διάλογος με συγκεκριμένες τοποθετήσεις και προτάσεις, οι Οικολόγοι Πράσινοι προσκαλούν σε διάλογο για την πολιτική απεξάρτησης από κάθε είδους εξάρτηση αλλά και για μια πολιτική σχετικά με τα ναρκωτικά που στοχεύει στη μείωση της βλάβης από τη χρήση.
Στηρίζοντας τη διοργάνωση του 5ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ, προσκαλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συμμετάσχουν στην ανοικτή συζήτηση με θέμα “Πολιτικές για τα ναρκωτικά”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο ανοιχτό θεατράκι του πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτση καταθέτοντας τις προτάσεις τους για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Την Παρασκευή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος συζήτηση με θέμα: «Ναρκωτικά και κοινωνία»

Η Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails