Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Συνάντηση της FIA με τις ομάδες της Formula 1.


Ο πρόεδρος του διοικητικού σώματος της Formula One, Max Mosley, προσκάλεσε σε συνάντηση τη Formula One Teams Association, ή FOTA, στο Λονδίνο σε μία προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος με την International Automobile Federation, ή FIA, σχετικά με τους κανονισμούς για τον προϋπολογισμό των ομάδων, όπως ανακοίνωσε η Ferrari.

Ο Bernie Ecclestone, ο οποίος ελέγχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, θα παρευρεθεί επίσης στη συνάντηση, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί μόνο για τους αντιπροσώπους των ομάδων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ferrari αποφάσισε να μην καταθέσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα του 2010. η ιταλική εταιρεία διαφωνεί το όριο για τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με το οποίο οι ομάδες θα πρέπει να περιορίσουν τα έξοδά τους στις 40 εκατ. λίρες.

Η Renault (RNO.FR), η Toyota (TM), η Red Bull, και η BMW (BMW.XE) ακολούθησαν τη Ferrari, η οποία ανήκει στη Fiat SpA (F.MI), απειλώντας να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα εάν δεν αλλάξουν οι κανονισμοί.

Η FIA αναμένεται να υποβάλλει νέα πρόταση που θα ικανοποιεί αυτές τις ομάδες. Η FIA ελπίζει πως οι μικρότεροι προϋπολογισμοί θα δώσουν την ευκαιρία σε νέες ομάδες τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη Formula One και να είναι ανταγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails