Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ-Πρωτοφανές ένταλμα σύλληψης.

Με μια πρωτοφανή απόφαση που παραπέμπει σε μέτρα και πρακτικές άλλων εποχών, συνελλήφθη η 22χρονη κόρη και ο γιος του κατηγορούμενου για το σκάνδαλο Siemens Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος και έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ αναζητούνται με σκοπό τη σύλληψη και τα δυο ακόμα ανήλικα παιδιά του αλλά και η σύζυγος του!

Η επίσημη αιτιολογία της σύλληψης είναι η «συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», και ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την εποχή που υποτίθεται πως διεπράχθησαν τα αδικήματα αυτά και τα 4 παιδιά του πρώην διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas Χ. Καραβέλα ήταν ανήλικα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι ο κ. Καραβέλας είχε προχωρήσει σε γονικές παροχές ακίνητων προς τα παιδιά του από ποσά τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens, ωστόσο ακόμα και αν αυτό είναι η συγκεκριμένα απόφαση για συλλήψεις έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις, καθώς κινείται στη λογική της συλλογικής ευθύνης. Δηλαδή άλλος παρανομεί και άλλος κατηγορείται η οποία και δεν είχε ουδεμία σχέση με τα σύγχρονα δημοκρατικά καθεστώτα!

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Καραβέλα, ο οποίος στις 29 Μαΐου κι ενώ αναμενόταν να απολογηθεί στον 4ο ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, κ. Νίκο Ζαγοριανό, διέφυγε στο εξωτερικό, ενώ οι συλλήψεις συνδέονται με τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι η οικογένειά μετέφερε περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια στην Ουρουγουάη και αγόρασε εκεί πολυτελές σπίτι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαλά κάνανε και τους συλλάβανε, αφού έστω και εμμέσως έχουν εμπλακεί σε ξέπλυμα χρήματος. Επιπλέον, είναι μάρτυρες για το που εξαφανίστηκε ο "μπαμπάς".

Τι "καλά" που θα ήταν να την είχαν ήδη κοπανίσει, "και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα".

Α, ρε Κίνα που χρειάζεται σε μερικούς (διασπάθιση χρημάτων = θάνατος).

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails