Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ;

«Η Ελλάδα, ακόμα κι αν σχηματιζόταν φαντασιακά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ κι Αναρχικών, δεν θα έπαυε να είναι μια χώρα μπάχαλο».

«Έλα μωρέ τον μαλάκα». «Ποιός μαλάκας είναι λιγότερο ή περισσότερο μαλάκας από τον άλλο μαλάκα;».

«Επανάσταση είναι η αλλαγή της καθημερινότητας».

«Σου είπαν ψέμματα πολλά, ψέμματα σήμερα σου λένε και ξανά. Κι αύριο ψέμματα ξανά θα σου πούν. Ψέμματα σου λένε οι εχθροί σου, μα κι οι φίλοι σου σου κρύβουν την αλήθεια. Καιρός να σταματήσεις, καιρός να τραγουδήσεις, καιρός να κλάψεις και να πονέσεις, καιρός να δείς». Θα πρόσθετα και το: «Ψέμματα σου λέει κι ο εαυτός σου.»

(Οι τρεις πρώτες φράσεις είναι ανώνυμων φίλων, η τέταρτη δίχως την πρόσθεση, από τραγούδι του Μ. Θεοδωράκη)

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Κάλεσμα, είτε από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ ως συνόλου, είτε από τους Οικολόγους Πράσινους, είτε από οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, είτε από πρωτοβουλία ανένταχτων πολιτών, είτε ακόμα καλύτερα από όλους μαζί, για τη συγκρότηση μιάς νέας Πανελλήνιας Κίνησης Πολιτών.

Η Κίνηση αυτή θα έθετε ως κεντρικό της στόχο-όραμα την επανασυγκρότηση κι αναγέννηση της χώρας μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας, ισότιμης ατομικής συμμετοχής κι ευθύνης όλων των πολιτών, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, αξιοκρατίας, δημιουργικότητας, αλληλοσεβασμού κι αμοιβαίας προσφοράς, μέριμνας για τους αδυνάτους και τους περιθωριοποιημένους Έλληνες κι Αλλοδαπούς, οικολογικής προστασίας, εθνικής ανεξαρτησίας, διεθνούς δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Ελευθερίας κι ανεξαρτησίας της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

Η οργάνωσή της θα ξεκινούσε με τη συγκρότηση επιτροπών πρωτοβουλίας ισότιμων πολιτών σε κάθε χώρο κατοικίας, εργασίας, σπουδών, σε κάθε τομέα δραστηριότητας ή κοινού ενδιαφέροντος. Οι επιτροπές, αναλογικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτές, θα εκλέγαν αντιπροσώπους γιά το Ιδρυτικό Συνέδριο της Κίνησης. Όλα τα μέλη της κίνησης θα κρίνονταν και θα αξιολογούνταν ισότιμα, δίχως να λογαριάζεται η προηγούμενη ιδιότητα τους.

Το Συνέδριο, ταυτόχρονα με μια ανοιχτή προσυνεδριακή πορεία, θα αποφάσιζε, με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των μελών αλλά και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων πολιτών, γιά την εξειδίκευση των θέσεων της κίνησης και για την εκλογή συντονιστικών οργάνων κι αντιπροσώπων-εκπροσώπων σε διάφορα θεσμικά όργανα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ
http://kanenaskathenas.wordpress.com/

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μετα ξύπνησε ο κ. Κουμανταρος????
Τι αλλο να πω !!!! Η χώρα δεν καταστρεφεται,εχει πλεον καταστραφεί,προχωράει ,χωρίς Κυβέρνηση,χωρίς αντιπολίτευση ......με τα φρένα σπασμένα!!!!!!!!

Δ. Κουμάνταρος είπε...

Υποθέτω πως το βασικό πρόβλημα δεν είναι, ποιός "ξύπνησε" πρώτος, αποδέχομαι τη δεύτερη ή και όποια θέση, αλλά αν μπορούμε και κυριως αν επιθυμούμε, όποιος επιθυμεί, να κάνουμε κάτι. Όχι ντε και καλά για να αποτρέψουμε την καταστροφή, αλλά έστω γιά να την κάνουμε λιγότερο οδυνηρή. Και για λόγους αξιοπρέπειας. Ή και αυτοέκφρασης.
"Το δε γίνεται τίποτα" ή "Γιά κάποιους λόγους εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα" είναι απόλυτα σεβαστό σαν προσωπική επιλογή. Όχι όμως και σα δογματική θεωρία.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails