Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ - Ενημέρωση.

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Χερσονήσου ''Βριτόμαρτις'' καλεί τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν στην ποδηλατοδρομία αυτή με την οικογένειά τους και προπάντων με τα παιδιά τους να είναι στην πλατεία Ευαγγελίστριας 12.00 περίπου.

Δ.Σ. Βριτόμαρτις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Ο Δήμος Χερσονήσου ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα και στις ιδιαιτερότητες της ευαίσθητης και δύσκολης ηλικίας της εφηβείας με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας με τη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ για την υλοποίηση του κοινοτικού προγράμματος πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης στη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών με στρατηγικές παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιήσει στο δήμο μας μέχρι το τέλος του 2009.
Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, αυτή την Παρασκευή 26η Ιουνίου 2009, θα γίνει ο γύρος της Κρήτης με ποδήλατα (ποδηλατοδρομία όλου του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης) και δράσεις ενημέρωσης με οικολογικό χαρακτήρα και με κεντρικό μήνυμα ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ.

Με τον τρόπο αυτό συνδυάζεται η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών με ένα οικολογικό μήνυμα, γιατί η απεξάρτηση δεν είναι μια θεραπευτική απλώς διαδικασία, αλλά και ένας τρόπος ζωής. που στηρίζεται σε υψηλές αξίες και στην ενεργοποίηση όλων μας, σε θέματα ευρύτερου κοινωνικού, πολιτιστικού και οικολογικού ενδιαφέροντος.

Μας ενδιαφέρει η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών μας για το πρόβλημα της εξάρτησης. Γνωρίζοντας ότι η απεξάρτηση συνδέεται άμεσα με την αλλαγή των συνθηκών της ζωής, με το παράδειγμα και τη δράση μας θέλουμε να διεκδικήσουμε πόλεις με καλύτερη ποιότητα, με περισσότερο πράσινο και ποδηλατοδρόμους.

Την ερχόμενη Παρασκευή, λοιπόν, θα λειτουργήσει στην πλατεία της Ευαγγελίστριας το περίπτερο από τις 10:00 το πρωΐ μέχρι το μεσημέρι, όπου προσωπικό, μέλη του ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ αλλά και δικοί μας ευαισθητοποιημένοι πολίτες από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Χερσονήσου θα ενημερώσουν τον διερχόμενο κόσμο για τις διάφορες δράσεις του προγράμματος, θα διανείμουν φυλλάδια και υλικό, δωρεάν μπλουζάκια και μικρά δεντράκια για φύτευση, στα πλαίσια του φετινού οικολογικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων...

Γύρω στις 12:00 με 12:30 περιμένουμε τους ποδηλατοδρόμους να κάνουν μία πρώτη στάση στη πλατεία Ευαγγελίστριας, όπου και καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου Χερσονήσου και της ευρύτερης περιοχής να τους υποδεχθούμε, να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια με την παρουσία μας και την ενεργητική συμμετοχή μας.

Μετά θα μας επισκεφθεί στο δημαρχείο γύρω στις 12:30 με 1:00 μια ομάδα μελών και προσωπικό του Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ, προκειμένου να μας παραδώσουν συμβολικά το μήνυμά τους και ένα κείμενο - ψήφισμα για να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα ακολουθήσει η ποδηλατοβόλτα στη παραλιακή ζώνη του Λιμ. Χερσονήσου με συμμετοχή ντόπιου πληθυσμού και νεολαίας, εφόσον το θελήσουν. Εν συνεχεία, μεσημεριανό φαγητό με τη φροντίδα γονέων από τη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων και ανάπαυση στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου μας μέχρι τις 5:30 το απόγευμα.

Η ποδηλατοδρομία θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο περίπου στις 7:30 το απόγευμα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μία μεγάλη συναυλία με κρητικούς καλλιτέχνες, που διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας, στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και είναι ανοικτή στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails