Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

“Ανθρωποκτονία από πρόθεση” η δολοφονία του Αλέξη.


Το συμπέρασμα των δικαστών δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για όσα συνέβησαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μέσα από τις σελίδες του υπ’ αριθμ. 1847/2009 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι δύο ένστολοι παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση με τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου» και της «απλής συνέργιας» σε αυτή, αντίστοιχα.

«Ο κατηγορούμενος προς ικανοποίηση του εγωισμού του που είχε θιγεί στόχευσε προς την πλευρά του θύματος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με αργά και ήρεμα βήματα από τον τόπο της δολοφονίας. Και αυτό το έκανε αδιαφορώντας, όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές, για τις συνέπειες της πράξης του και ενώ είχε αντιληφθεί ότι ένα 15χρονο παιδί είχε πληγεί από τις βολίδες που έφυγαν από το δικό του όπλο».

Αυτό αναφέρουν οι δικαστές για τον τρόπο που έδρασε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και σκότωσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας «στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων, στήριξε με το αριστερό του χέρι το δεξί που κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές απανωτά». Αυτό είναι το συμπέρασμα των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπονται στο εδώλιο τόσο ο Επαμ. Κορκονέας όσο και ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης.

Το συμπέρασμα των δικαστών δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για όσα συνέβησαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αποτιμώντας το αποδεικτικό υλικό που συνέλεξε ο συνάδελφός τους κ. Φώτης Βλάχος, ο οποίος διενήργησε την ανάκριση, αποφαίνονται ότι ο κατηγορούμενος προς «ικανοποίηση του εγωισμού του που είχε θιγεί» στόχευσε προς την πλευρά του θύματος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με «αργά και ήρεμα βήματα» από τον τόπο της δολοφονίας. Και αυτό το έκανε αδιαφορώντας, όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές, για τις συνέπειες της πράξης του και ενώ είχε αντιληφθεί ότι ένα 15χρονο παιδί είχε πληγεί από τις βολίδες που έφυγαν από το δικό του όπλο.

Μέσα από τις σελίδες του βουλεύματος φωτίζεται μάλιστα ένα ακόμη κομβικό σημείο, που συνδέεται άμεσα τόσο με τη συμπεριφορά του 15χρονου Αλέξη όσο και με τη στάση των δύο κατηγορουμένων.
Πηγή: ΑΠΕ


1 σχόλιο:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

GIATI DEN ANAFEREIS KAI TO AYTONOHTO ? MHPOS EIXE ENTOLH ?

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails