Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Μπαράζ ελέγχων σε Μάλια-Χερσόνησο! - Εισαγγελέας: Θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος!


Στα Μάλια έχουμε "Αγγλικών" συμφερόντων τουριστικά γραφεία στη Χερσόνησο "Ολλανδικά", στην ουσία και πίσω από αυτούς Ελληνικά δηλαδή, αφού στην Ελλάδα υποτίθεται ότι ζούμε και "εμείς" ελέγχουμε το τουριστικό μας προιόν.
Ποιοί εμείς δηλαδή...τα συμφέροντα των ολίγων, όπως δείχνουν τα πράγματα.
Εφαρμόστε λοιπόν κ.εισαγγελέα το νόμο και στην Χερσόνησο επιτέλους.
Αφού όλοι ξέρουμε ότι και εδώ ισχύουν τα ίδια με τα Μάλια.
Τώρα όμως...παράλληλα με τα Μάλια.
Εχουμε και έχετε την ευκαιρία.
Μην την αφήσετε να πάει χαμένη.
Δώστε επιτέλους την ευκαιρία σε όλους εμάς να αισθανόμαστε ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και ισότιμο προς όλους.
Εφαρμόστε τα αυτονόητα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Παραμερίστε τους ολίγους, πάντα μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες και κάντε μας να νοιώσουμε, ότι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πολιτεία.
Να μπορούμε αύριο να πληρώσουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, στο κράτος δικαίου, που δεν διαχωρίζει τους πολίτες του σε αυτούς που με τις όποιες επιρροές (πολιτικές η οικονομικές) αφήνουν απέξω από το παιγνίδι της ζωής τους πολλούς από εμάς.
Εμάς τους πολλούς που θα στείλουμε αύριο τα παιδιά μας να υπηρετήσουν την μαμά πατρίδα.
Και όταν θα μας ρωτήσουν αυτά τα παιδιά:για ποιά μαμά πατρίδα...να έχουμε πραγματικές απαντήσεις να τους δώσουμε.
Δεν μπορούμε πλέον να μεγαλούμε τα παιδιά μας σε ένα "ψεύτικο" κόσμο,σε ένα κόσμο που δεν είναι αυτό που φαίνεται και να υποκρινόμαστε απέναντι τους, λες και δεν αντιλαμβάνονται...
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...



"Στις έμμεσες πιέσεις που ασκούνται στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για επιείκεια στην εφαρμογή του νόμου σε σχέση με τα αυτόφωρα λόγω …οικονομικής κρίσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Νίκος Μαρκάκης ήταν απόλυτα σαφής προς πάσα κατεύθυνση: καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο και όσοι παρανομούν θα τιμωρούνται παραδειγματικά.

Ο κατευθυνόμενος τουρισμός στα μπαρ των Μαλίων - ή αλλιώς bar crawl- υπό την καθοδήγηση ξεναγών (γνωστών ως walkers) βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε χθες με πρωτοβουλία της Προξένου της Βρετανίας στο Ηράκλειο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διασκέδασης επιφέρει τα μεγαλύτερα δεινά στην περιοχή και ευθύνεται για τα έκτροπα που ακολουθούν τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Ωστόσο η έγκαιρη δραστηριοποίηση της Αστυνομίας σε αυτόν το τομέα- που είχε ως αποτέλεσμα να θιγούν και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα- έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια επιχειρηματιών αλλά και καταστηματαρχών, που διαμαρτύρονται για «αστυνομοκρατία» της περιοχής.

Στον αντίποδα κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και συλλήψεις. Αυτή η κατάσταση σύγχυσης αλλά και σκοπιμότητας, όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές, έχει φέρει σε δύσκολη θέση την αστυνομία που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο «στρατόπεδα».

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου, ήδη έχουν αρχίσει τα περίεργα τηλέφωνα από τοπικούς παράγοντες αλλά και κομματικά στελέχη που άλλοτε ευθέως και άλλοτε έμμεσα ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι «οι δικοί τους άνθρωποι».

Μάλιστα όπως καταγγέλλεται έχουμε φθάσει στο εξής παράδοξο σημείο: να διώκονται αστυνομικοί και να ασκούνται πιέσεις κάθε καλοκαίρι για να μετατεθούν σε «ανώδυνη» περιοχή επειδή δεν έχουν μάθει να κάνουν τα «στραβά» μάτια σε επιχειρηματίες που κατά σύστημα παρανομούν. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι δήθεν θιγμένοι επιχειρηματίες επικαλούνται την «κομματική» τους δίωξη, την ίδια ώρα που τα στατιστικά στοιχεία των συλλήψεων και των αυτοφώρων αποδεικνύουν ότι δε γίνεται κανένας διαχωρισμός με βάση την κομματική πεποίθηση του επιχειρηματία αλλά με το πόσο σωστός ή όχι είναι.

Ο εισαγγελέας απευθυνόμενος και στους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων που μεταφέρουν νεαρούς Βρετανούς διεμήνυσε ότι στο εξής οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο αυστηροί, τους κάλεσε να εφαρμόζουν με συνέπεια τα συμβόλαια που υπογράφουν με τους καταστηματάρχες, να μην περιφέρουν τους νεαρούς σαν αγέλη από μπαρ σε μπαρ ανεξέλεγκτα και κυρίως τους επισήμανε την ευθύνη που έχουν να τους μεταφέρουν πίσω στα ξενοδοχεία τους και να μην τους εγκαταλείπουν τύφλα στο μεθύσι.

Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τους παριστάμενους για το νομικό πλαίσιο που ισχύει και μάλιστα τους διαβίβασε τη νομολογία ώστε να μην έχουν κανένα άλλοθι στο εξής ότι δεν τη γνωρίζουν.

Στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και για την δυσφημιστική εικόνα των Μαλίων διεθνώς με τους βιασμούς, τα ξεγυμνώματα, τα σεξουαλικά όργια, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πρόξενος έδειξε να συμμερίζεται αυτόν τον προβληματισμό-άλλωστε ο Βρετανικός τύπος αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν-ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι τέτοιες καταστάσεις καταγράφονται και σε άλλα τουριστικά θέρετρα τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού.

Λάβρος εμφανίστηκε στην συνάντηση και ο Δήμαρχος της περιοχής Κώστας Λαγουδάκης που τάσσεται στο πλευρό της αστυνομίας, ζητώντας να επιβληθεί η τάξη και η νομιμότητα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο ίδιος έχει καταγγείλει ότι έχει δεχτεί απειλές ακόμα και σε βάρος της ζωή του από κυκλώματα προφανώς που πλήττονται οικονομικά. Ο ίδιος ωστόσο κάλεσε τα ΜΜΕ να αποφεύγουν τις υπερβολές. Πέρυσι μάλιστα επιφανείς Κρητικοί είχαν ξεκινήσει εκστρατεία συμπαράστασης στην κοινωνία των Μαλίων, σε μία προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα Μάλια δεν είναι μονάχα οι Βρετανοί τουρίστες που ξεσαλώνουν αλλά μία περιοχή που αποτέλεσε κοιτίδα πολιτισμού και ανάπτυξης.

Πάντως αυτό που κατέστη σαφές χθες είναι ότι οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές έχουν την πλήρη στήριξη της εισαγγελίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να ασκούν το έργο τους, χωρίς φόβο, χωρίς παρεμβάσεις αλλά και χωρίς εμπάθεια καθώς τα δύσκολα έπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails