Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την παραίτηση Αλαβάνου.

Εβδομάδα πυκνών και κρίσιμων διεργασιών για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με τη συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης, κατά την οποία θα τεθεί στο επίκεντρο και αναμένεται να οριστικοποιηθεί η παραίτηση ή όχι του Αλέκου Αλαβάνου.

Σε ανακοίνωση της ΚΟΕ, βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι η ανάκληση της παραίτησης Αλαβάνου είναι μονόδρομος, ενώ ζητείται ενιαία ηγεσία και ουσιαστικά μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα.

Παράλληλα, καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα έξω από τα γραφεία όπου θα συνεδριάσει η Γραμματεία για την υποστήριξη του Αλέκου Αλαβάνου.

Απάντηση σε όλα αυτά αναμένεται να δώσει από την πλευρά της η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού σε συγκέντρωση που οργανώνει την Τρίτη και η οποία ζητάει επίσημα αλλαγή πολιτικής, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ζητάει η ΚΟΕ.

Ειδικότερα σήμερα ο Γραμματέας του ΣΥΝ Ν. Χουντής δήλωσε ότι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση και η κοινή δράση των ευρύτερων αριστερών δυνάμεων ήταν και παραμένει βασική προϋπόθεση για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο και να σταματήσει η δικομματική εναλλαγή, αλλά και για να ανατραπούν οι συντηρητικές πολιτικές και να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τον τόπο.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

Η ΚΟΕ με μακροσκελή ανακοίνωσή της επανέρχεται με μια εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση που προδιαγράφει την ένταση των εξελίξεων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας με τη υποβολή παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου θέτουν -με καλό ή κακό τρόπο- στο κέντρο του προβλήματος το πώς και από ποιους καθορίζεται η πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και άρα και το πρόβλημα της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του και ειδικά με τη μεγαλύτερη.

Η ΚΟΕ υπογραμμίζει ότι είναι φανερό και αυτονόητο ότι σημασία δεν έχουν τα προσωπικά στοιχήματα, αλλά οι συγκεκριμένες ανατροπές στην πολιτική και οργανωτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορέσουν να ξανακάνουν την ενωτική και ριζοσπαστική Αριστερά πρωταγωνίστρια δύναμη και προσθέτει: «Η απαίτηση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραιτηθεί ο σ. Αλαβάνος σημαίνει ταυτόχρονα και απαίτηση να προσδιοριστούν η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες και οι οργανωτικές λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία ανοίγει ο δρόμος, κάτω από όρους, να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά και να μετατρέψουμε την εκλογική ήττα σε μια νίκη για το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails