Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εξήντα εκατομμύρια Ασιάτες κάτω από το όριο της φτώχειας.


Ο πρόεδρος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι η διεθνής οικονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της φτώχειας στην Ασία.

"Αντί να ξεπερνάμε την φτώχεια, αναμένουμε ότι περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι στην αναπτυσσόμενη Ασία...θα παραμείνουν κάτω από το 1,25 δολάριο την ημέρα, το όριο δηλαδή της απόλυτης φτώχειας για το 2009, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας ύφεσης", δήλωσε από τη Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της Τράπεζας, Χαρουχίκο Κουρόντα.

"Η επιβράδυνση (του ρυθμού της οικονομίας) επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, ειδικά των φτωχών", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Τράπεζα αναμένει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην αναπτυσσόμενη Ασία θα μειωθεί κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε 3,4% αυτό τον χρόνο - τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από την οικονομική κρίση του 1997/98.

Ο Κουρόντα κάλεσε τις ασιατικές οικονομίες, που φημίζονται για το μοντέλο ανάπτυξής τους, το οποίο είναι εδραιωμένο στις εξαγωγές, να δουν την παγκόσμια ύφεση ως μία ευκαιρία.

Τα δέκα μέλη της Ένωσης των Νοτιοανατολικών Ασιατικών Κρατών καθώς και η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα "θα πρέπει να μπορούν να διαδραματίσουν έναν όλο και περισσότερο σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να ξεπεράσει την κρίση", είπε η Κουρόντα.

Ο Κουρόντα μίλησε σε διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Νοτιοανατολικών Ασιατικών Σπουδών, το οποίο εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails