Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Η "εξυγίανση" συνεχίζεται, τα Κέντρα Πρόληψης κλείνουν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την 26η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών) θα παρακολουθήσουμε την αγωνία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη “μάστιγα των ναρκωτικών”, τη θλίψη για τις “χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από το πρόβλημα της εξάρτησης από ναρκωτικά”, τις υποσχέσεις για το “σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του προβλήματος της χρήσης τοξικών ουσιών” και άλλες σχετικές εκδηλώσεις.

Τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου παρακολουθούμε την απαξίωση και την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και την αγωνία των εργαζομένων (τουλάχιστον όσων δεν έχουν ακόμα παραιτηθεί!) που συνεχίζουν το έργο τους και ας παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς καμιά υποστήριξη. Διαβάζουμε, στο Δελτίο Τύπου του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως εξυγιαίνονται τα Κέντρα Πρόληψης. Βέβαια, εμείς βιώνουμε την ίδια κατάσταση (εξυγίανσης) στο χώρο της ψυχικής υγείας και δεν μας παραξενεύουν όλα αυτά.

Η συνταγή της εξυγίανσης, του Υπουργού Υγείας, είναι γνωστή πλέον: Εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, δομές που υποβαθμίζονται και κλείνουν, χρήστες των υπηρεσιών που εγκαταλείπονται και περιθωριοποιούνται, σχέδια που δεν υλοποιούνται (και αλλάζουν κάθε λίγο). http://psi-action.blogspot.com/2009/06/blog-post_21.html

1 σχόλιο:

AlexMil είπε...

Δυστυχώς, η πολιτική με τους όρους που ασκείται στην Ελλάδα, δύσκολα ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα (όχι ότι των άλλων κρατών είναι καλύτερη, από τη στιγμή που με παρά πολλούς τρόπους, υποστηρίζουν, χρηματοδοτούν, ξεπλένουν το εμπόριο των ναρκωτικών)
Από την άλλη υπάρχει μια κοινωνία ξεπλιμένη, ευνουχισμένη, τρομοκρατημένη, με παραμορφωμένες εικόνες για τα κοινωνικά προβλήματα, που αδιαφορεί για αυτά τα σοβαρά θέματα και που θα ήταν η μόνη που με τη πίεσή της θα ανάγκαζε τους πολιτικούς να δώσουν λύσεις.
Για τους εργαζόμενους βέβαια τα προβλήματα πολλά και δύσκολα, για τα οποία υπεύθυνη είναι μια αποτυχημένη κυβέρνηση που μείωσε κατά πολύ τα χρήματα για την υγεία, με το συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο, της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, μέσα από το ξεπούλημα δημόσιων κοινωνικών αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω μέσα από το ενδιαφέρον post σου.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails