Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νέες τεχνολογίες εντοπισμού πυρκαγιών.

Το Πληροφοριακό Σύστημα Πυρανίχνευσης της Singular Logic, που αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε για τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, απέτρεψε την εξάπλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στο τέρμα της Λεωφόρου Πάρνηθος, στις Αχαρνές.

Το Πληροφοριακό σύστημα της Singular Logic, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες διαχειρίζεται χαρτογραφικά και γεωγραφικά δεδομένα, καθώς και εικόνες βίντεο που συνδυάζονται σε πραγματικό χρόνο με τις ακριβείς γεωγραφικές θέσεις πυροσβεστικών οχημάτων και ομάδων πυρόσβεσης. Έτσι το Κέντρο Ελέγχου του Δρυμού έχει στη διάθεσή του ψηφιακούς χάρτες με πληροφορίες για δρόμους, μονοπάτια, δεξαμενές νερού, υψόμετρα και άλλα. Παράλληλα, αναρτημένες κάμερες έχουν αναλάβει το ρόλο της εποπτείας και της απεικόνισης του μεγαλύτερου μέρους της Πάρνηθας, ενώ ειδικές συσκευές που έχουν τοποθετηθεί στα πυροσβεστικά οχήματα δίνουν στο Κέντρο Ελέγχου την εικόνα της ακριβούς θέσης του κάθε οχήματος.

Το πληροφοριακό σύστημα, που ανέπτυξε η Singular Logic, αποτελεί Δωρεά της Marfin Egnatia Bank προς το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας. Μέσω αυτού του σύνθετου έργου πληροφορικής, η τεχνογνωσία της Singular Logic αναδεικνύεται αρωγός στον τομέα προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας μας, καθώς και στην προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών.

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Είμαστε με τα καλά μας; Τι προστασία και κουραφέξαλα; Κάλεσε αμέσως τον Σουφλιά να απαγορεύσει τη χρήση του!
Δεν θα αφήσουμε εμείς μερικές χιλιάδες παλιόδεντρα να εμποδίσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails