Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

90 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν στο καθεστώς της απόλυτης φτώχειας λόγω της ύφεσης


Η οικονομική κρίση είναι εδώ και δείχνει εκ νέου τα "δόντια" της. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, επιπλέον 90 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν στο καθεστώς της απόλυτης φτώχειας λόγω της ύφεσης. Κοντολογίς, πίσω από τις "μαύρες" επιχειρηματικές ειδήσεις, υπάρχει και η πραγματική ζωή, όπου η κρίση αφήνει μελανό αποτύπωμα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο εισαγωγικό σημείωμα της ετήσιας έκθεσης προόδου του Οργανισμού, σημειώνει ότι οι φτωχοί πολίτες έχουν δεχθεί ήδη πλήγμα από την οικονομική κρίση και καλεί τα πλούσια κράτη να μην σταματήσουν τη βοήθεια που τους χορηγούν.

Ο κ. Μπαν επισημαίνει: "Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν και ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας είναι πολύ μεγαλύτερος, απ’ ό,τι θα ήταν αν η πρόοδος δεν είχε διακοπεί".
Κάλεσε, δε, τις κυβερνήσεις, που παρέχουν βοήθεια, να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση έργων στις φτωχές χώρες, όπως την κατασκευή αποχωρητηρίων για 1,4 δισ. ανθρώπους που δεν έχουν.

Κατέστησε σαφή την αναγκαιότητα συνέχισης των προγραμμάτων για την αύξηση των ποσοστών επιβίωσης στις μητέρες και τα βρέφη και την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails