Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να αυξηθούν.


Οι πλημμύρες και η ξηρασία απειλούν την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της χώρας.

Ο He Lifu εκπρόσωπος του μετεωρολογικού κέντρου δήλωσε ότι φαινόμενα της ξηρασίας, των πλημμύρων και των έντονων καταιγίδων έχουν γίνει συχνότερα από τη δεκαετία του ’90 και η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι συχνότερα στο μέλλον λόγω της αστάθειας της ατμόσφαιρας και της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας εξαιτίας του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Το ετήσιο «οικονομικό κόστος» των καιρικών φαινομένων έχει αυξηθεί από 15,6 δισεκατομμύρια λίρες κατά μέσο όρο της δεκαετίας του ’90 σε 21,5 δισεκατομμύρια λίρες μεταξύ του 2004 -2008, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κρατική υπηρεσία για τον έλεγχο πλημμύρων και ξηρασίας προειδοποίησε ότι το φαινόμενο της ξηρασίας έχει γίνει συχνότερο από τη δεκαετία ΄90, προκαλώντας περισσότερες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Οι αριθμοί που δόθηκαν από την κρατική υπηρεσία δείχνουν ότι η ετήσια απώλεια στις σοδειές σιταριού που οφείλεται στην ξηρασία έχει υπολογιστεί κατά μέσο όρο σε 37,3 τόνους από το 2000, σχεδόν διπλάσιο από το επίπεδο της δεκαετίας του ’80, ενώ το ετήσιο ποσοστό των κατεστραμμένων συγκομιδών αυξήθηκε σε 59,3%, συγκριτικά με 48% που ήταν στη δεκαετία του ’90.

Το περασμένο μήνα η ετήσια έκθεση του Ερυθρού Σταυρού παρουσίασε ότι οι φυσικές καταστροφές αυξήθηκαν σημαντικά την τελευταία δεκαετία από τα ακραία καιτρικά φαινόμενα, που από 200 ετησίως τη δεκαετία του ’90 έφτασαν τα 350.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails