Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Προτεινομενο καλεσμα για φορουμ Μεταναστευση.


4-5 Νοεμβρίου 2009: με τους μετανάστες και τις μετανάστριες ενάντια στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) το διακρατικό Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD). Παράλληλα με τις εργασίες της κυρίως διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και η λεγόμενη συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Εμείς οι Ελληνικές μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές, συνδικαλιστικές, δικαιωματικές και αριστερές οργανώσεις που εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό, λέμε ΟΧΙ σε αυτό το ψευδεπίγραφο Φόρουμ.

Λέμε όχι στο Φόρουμ-απάτη γιατί:

Είναι εξοργιστικό οι ίδιες οι κυβερνήσεις που έχουν εξαπολύσει πογκρόμ σε όλη την Ευρώπη εναντίον των μεταναστών, να εμφανίζονται τώρα ανήσυχες για τα δικαιώματα τους.
Με τέτοιου είδους εκδηλώσεις επιχειρείται να δοθεί πολιτική νομιμοποίηση στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολουθούν τα δυτικά κράτη. Η φλυαρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα για τη συστηματική παραβίαση τους.
Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας η κουβεντούλα για τα δεινά των προσφύγων του Παγκόσμιου Νότου, την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Βορράς παροξύνει τις πολιτικές λεηλασίας και κατοχής που γιγαντώνουν την προσφυγιά....

Αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο να σπαταληθούν εκατομμύρια για μια διακυβερνητική φιέστα, την ίδια ακριβώς στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες στη δήθεν πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν καν πρόσβαση στη στέγη και σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.
Η Ελληνική κυβέρνηση που υποδέχεται το Φόρουμ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους μετανάστες. Μια επίθεση που θυμίζει μέρες Μεσοπολέμου, και μετατρέπει την ατζέντα της Άκρας Δεξιάς σε επίσημη κρατική πολιτική. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι θάνατοι προσφύγων στα σύνορα είναι ρουτίνα, το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, η αστυνομική βία εναντίον των μεταναστών είναι κομμάτι της καθημερινότητας, οι διακρίσεις σε βάρος των αλλοδαπών εργαζομένων έχουν θεσμικό χαρακτήρα.
Εμείς οι Ελληνικές μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές, συνδικαλιστικές, δικαιωματικές και αριστερές οργανώσεις που εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό, καλούμε σε διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη. Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από όλο τον κόσμο, κάθε μεταναστευτική και προοδευτική οργάνωση, να έρθουν στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου για να διαδηλώσουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για να συζητήσουμε τη στρατηγική των αντιστάσεων μας. Να βρεθούμε όλοι-ες μαζί, διατηρώντας βέβαια ο καθένα την ιδιαιτερότητα του, για να διεκδικήσουμε:
Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες.
Να δοθεί άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες.
Να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους.
Να μη γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης.
Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική λεηλασία και κατοχή του Παγκόσμιου Νότου.
Να βρεθούμε στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Νοέμβρη για να πούμε όχι στη διάσπαση και τον κατακερματισμό των εκμεταλλευόμενων. Όλοι-ες μαζί, «ξένοι» και «ντόπιοι», παλεύουμε για τα δικαιώματα μας. Για την κρίση δεν φταίνε ο μετανάστες, άλλα η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και ο καπιταλισμός.

Το πρόγραμμα δράσης του προτείνουμε έχει ως εξής:

2-3 Νοεμβρίου: Αντισύνοδος των αντιρατσιστικών κινημάτων

4 Νοεμβρίου: Διεθνής Διαδήλωση ενάντια στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

5 Νοεμβρίου: Δράση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την Ευρώπη-φρούριο.

Προτείνουμε επίσης να οργανωθεί διεθνής προπαρασκευαστική συνάντηση στην Αθήνα το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου
http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=108749942043#/group.php?gid=31593277503

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails