Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Αιφνιδιαστικές απολύσεις έκανε ξενοδοχειακή αλυσίδα.


Σε αιφνιδιαστικές απολύσεις προσωπικού προχώρησε χθες μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα της περιοχής μας. Χωρίς άλλη προειδοποίηση κι ενώ είχαν προσληφθεί κανονικά πριν 2 μήνες, έμειναν χωρίς εργασία περίπου 25 εργαζόμενοι, στους οποίους είπαν “νέοι είστε θα βρείτε δουλειά”.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει τα ένσημά τους και δεν μπορούν να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν αλλού απασχόληση, εν μέσω της τουριστικής σεζόν, όπου η κρίση αφήνει άδεια τα ξενοδοχεία που προχωρούν σε απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης αλυσίδας φοβούνται ότι η απόφαση αυτή θα έχει συνέχεια και περιμένουν να έρθει η δική τους σειρά να μείνουν ανεπάγγελτοι.

“Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και βρεθήκαμε ξαφνικά χωρίς μισθό. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε δουλειά και ζούμε με την αγωνία πως θα τα βγάλουμε πέρα” είπαν σε σχετικές δηλώσεις τους στον τοπικό τύπο.
Ούτε τον Ιούλιο θα έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών στην Κρήτη, παρά το γεγονός ότι στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, οι εκπτώσεις συνεχίζονται και φθάνουν το 25% της αρχικής τιμής.
Εν τω μεταξύ πέρυσι τον Ιούλιο οι πληρότητές μας έφθαναν και το 95%-100%, ενώ φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 70%-75%.
Μέχρι τώρα από όσα μπορούμε να αντιληφθούμε στην αγορά: οι τουρίστες επιπλέον έχουν μειώσει τον χρόνο των διακοπών τους ενώ δαπανούν ελάχιστα χρήματα εκτός ξενοδοχείων.

Όσον αφορά τα τουριστικά καταστήματα, ψάχνουν τους τουρίστες με το κιάλι.

1 σχόλιο:

ADE GIA είπε...

ενω αν δεν ηταν αιφνιδιαστικες ??
και τους ειχε ειδοποιησει οτι την ταδε του μηνος απολυεσαι ???
δεν αφορα εσενα το σχολιο αλλα μια γλωσσα νεκρη των δελτιων των 8 που μ'αυτην πλασσαρουν στον κοσμο οτι θελουν.Μην φοβαστε να γραφετε οπως μιλατε.Ομορφη καθημερινη γλωσσα με βρισιες και λαθη.Αντε!!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails