Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Τη χρήση λευκού φωσφόρου παραδέχθηκε το Ισραήλ.

Την χρήση λευκού φωσφόρου κατά την διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας παραδέχθηκε σε γραπτή του αναφορά το Ισραήλ. Παρ' όλα αυτά, η ισραηλινή κυβέρνηση τονίζει ότι δεν παραβίασε την διεθνή νομοθεσία, καθώς τα εν λόγω πυρομαχικά που περιείχαν λευκό φώσφορο χρησιμοποιήθηκαν, όπως υποστηρίζει, σε μη κατοικημένες περιοχές.
Το έγγραφο των 163 σελίδων συντάχθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, ενόψει μιας αναφοράς για τα πεπραγμένα του πολέμου με την Γάζα που καλείται να καταθέσει στα Ηνωμένα Έθνη την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, κατά την διάρκεια του πολέμου, το Ισραήλ είχε αρνηθεί την χρήση λευκού φωσφόρου - χημικού που προκαλεί σοβαρότατα εγκαύματα. «Κατά την διάρκεια του πολέμου, όταν αρχίσαμε για πρώτη φορά να βλέπουμε τον λευκό φώσφορο, ο ισραηλινός στρατός μας είπε ότι όλες του οι πρακτικές ήταν σύμφωνες με την διεθνή νομοθεσία, αλλά δεν μας είπε ξεκάθαρα αν έκανε ή όχι χρήση λευκού φωσφόρου», παρατηρεί η ανταποκρίτρια του Al Jazeera, Sherine Tadros.
Δείτε το video:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails