Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Η Χερσόνησος και η Κρήτη ολόκληρη στενάζει, στο βωμό, της ακολασίας.



"Ενώ η κατάσταση εμφανίζεται ολοένα και χειρότερη για επιχειρηματίες και μικρομεσσαίους, για ξενοδόχους, για τους εμπόρους, σε όλες τις τουριστικές περιοχές και με την πτώση στην τουριστική κίνηση να φτάνει από 20-40% σε διάφορες περιοχές. Αλλά και με την οικονομική κρίση να εισβάλλει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα όλων.
Ο κόσμος να καίγεται, να ανησυχεί, κάποιες επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, η κατάσταση να έχει πάρει ανεξέλεγχτες διαστάσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι, από ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα, που κινδυνεύουν να κλείσουν, μένουν άνεργοι στους δρόμους..."
"...Τελευταίες μόδες όπως τα "πάρτυ γρίπης" στα Μάλια, η παραβατικότητα στο μεγαλείο της, ζευγαράκια που κάνουν ασελγείς πράξεις μέρα μεσημέρι μπροστά στο κόσμο, χωρίς να τους νοιάζει τίποτα, έξω και από εκκλησίες ακόμη, όπως έχουν σημειωθεί περιστατικά και σημειώνονται καθημερινά σε Χερσόνησο και άλλες τουριστικές περιοχές. Η Κρήτη για τους τουρίστες αποτελεί πια κέντρο ακολασίας και όχι ξεκούρασης..."
"...Επιτρέπεται, να σημειώνονται τέτοια περιστατικά όπως αυτά που μας περίγραψαν χθές αυτόπτες μάρτυρες, ότι γνωστό μπάρ της παραλιακής έβγαλε τα μεγάφωνα για να μην δυσαρεστήσει τους αναρχικούς πελάτες του, έξω στον πεζόδρομο, με αποτέλεσμα τα νεύρα μιας περίοικου που έμενε εκεί δίπλα, να τεντωθούν, να κατέβει έξαλλη κάτω, να ουρλιάζει και να καταλήξει από τα νεύρα της να λιποθυμήσει. Ζητώντας επιτακτικά, από τους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων να τις κάνουν ηχομονωτικά παράθυρα με αλουμίνιο..."
"...Όμως τίποτα δεν αλλάζει και η Χερσόνησος αλλά και οι άλλες τουριστικές περιοχές αναστενάζουν. Ζούν την απαξίωση των φασαριών και της κακής φήμης που βγαίνει πρός τα έξω το καλοκαίρι.
Ενώ έχει τόσα ωραία, αρχαία μνημεία και άλλα μέρη, σπηλιές, ενυδρεία, να αναδείξει. Τίποτα εκτός από μια σκέτη περιθωριακή ακολασία και σκηνές απείρου κάλλους διαδίδονται..."

"...Από την άλλη, ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο η παραβατικότητα, της ρίχνουμε λίπασμα και αυξάνεται καθημερινά, το τί δεν επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες..."

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗς
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΑΧΟΥΝΕ ΚΑΜΩΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε Μάνο βλέπω ότι έχεις χαράξει τον δρόμο της αποσιώπησης.
Λέτε να σπάσει η Ομερτά?
Εχουν αρχίσει να μιλάνε και να βλέπουν κάποιοι.
Κάτι πάει να γίνει.
Καλό κουράγιο λοιπόν.
Πετάξτε τα λαμόγια και τους νταβατζήδες έξω από την όμορφη Χερσόνησο.
Αξίζει κάτι καλύτερο.
Μπράβο Μάνο για το θάρρος σου.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν δημοσιογραφία καλό είναι να λένε τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ και όχι να χαιδεύουν αυτιά.
Ο νοών νοήτω.

Albus Genius είπε...

Για να συσχετίζετε τους παλιούς "μύθους" με τους καινούργιους.

" Ο Μίνωας ήταν μυθικός βασιλιάς της Κρήτης, γιος του Δία και της Ευρώπης και σύζυγος της Πασιφάης. Αποπλάνησε πολλές γυναίκες και απόκτησε πολλά παιδιά. Πήρε την εξουσία της Κρήτης με τη βοήθεια του Ποσειδώνα, πείθοντάς τον να του στείλει έναν ταύρο, ως σύμβολο της κυριαρχίας του στον αγώνα για κατάληψη ολόκληρης της Κρήτης, αφού υποσχέθηκε ότι θα τον θυσίαζε· επειδή αθέτησε την υπόσχεσή του (θεωρώντας τον ταύρο υπερβολικά ωραίο, απέφυγε να τον σκοτώσει), ο θαλάσσιος θεός ενέπνευσε τον παράφορο έρωτα της γυναίκας του, Πασιφάης, με την οποία γέννησε το Μινώταυρο και τον οποίο έκλεισε στο Λαβύρινθο, υπόγειο διαμέρισμα των ανακτόρων της Κνωσού. Την περίοδο της βασιλείας του η Κρήτη ευημερούσε και κατάκτησε τα γύρω νησιά στο Αιγαίο πέλαγος (θαλασσοκρατορία), ενώ ταυτόχρονα καταστάληκε η πειρατεία και νίκησε την Αθήνα και τα Μέγαρα.

Έκτισε περίλαμπρα ανάκτορα στην Κνωσό, με βάση τα σχέδια του Δαίδαλου και του βοηθού του Ίκαρου, μεγάλο μέρος των οποίων διασώζεται σήμερα σε καλή κατάσταση. Τις πρώτες ανασκαφές στο χώρο έκανε το 1878 ο Μίνως Καλοκαιρινός, αλλά οι μεγάλες και αποκαλυπτικές ανασκαφές έγιναν από τον Άρθουρ Έβανς, που ανακάλυψε το περίφημο παλάτι του Μίνωα. Τόσο πολύ άρεσαν τα ανάκτορα στο Μίνωα που, από φόβο μήπως φτιάξουν παρόμοια ανάκτορα σε άλλες χώρες, τους φυλάκισε. Πέθανε στη Σικελία, όταν με στρατό δίωκε το Δαίδαλο, που βοήθησε την Πασιφάη να ικανοποιήσει το αφύσικο πάθος της για τον ταύρο του Ποσειδώνα, με αντάλλαγμα την ελευθερία του."

Ανώνυμος είπε...

kala na pa8ete.Erxotane ellinas touristas kai ton skizate! meinete twra me ta group apo ta agglakia na sas kanoun mpourdelo kai tin ypoloiph kriti kai mh zhtate na sas lypy8ei kanenas. Monoi sas to kanate ston eayto sas, me tis apisteytes times pou zhtate apo ellines kai tis "pronomiakes" times sta group (gia na fainontai ta ksenodoxeia sas gemata kai na peftei kai h epidothsh tou EOT Bebaia), poion tourismo perimenate na exete? Gia posos malakes mas pairnate olous? Klaftite twra na gelame emeis , opos gelate otan mas ta pernete xontra nomizontas oti eiste "tsakalia"! Aei sixtir pia!
Y.G an den sas aresei h katastash sto xeri sas einai...alla ksexasa "Polla ta lefta Arh"!

Albus Genius είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γνωστός δημοσιογράφος παρ`όλο που γνωρίζει την κατάσταση, επισκέφτηκε την περιοχή προχθές το βράδυ.
Και όπως δήλωσε:
"-Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
-Υπάρχει "προστασία" από άνωθεν (από νομαρχιακό επίπεδο και πάνω) από και προς όλους τους άμεσα και έμμεσα ηθικούς και μη υπεύθυνους."

Δεν λέμε το όνομα του δημοσιογράφου, όχι γιατί τον φοβόμαστε αλλά γιατί τον λυπόμαστε, μιας και τον "συντηρεί" και τον ίδιο το σύστημα.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ.

busy bee είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται το τελευταίο σχόλιο.
Λέτε να το ανεβάσουμε σε κύρια ανάρτηση?

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια.
Η κυρία ΠΑΣΟΚΑ τάπεινε στο περιβόητο μπαρ, τι άλλο θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΝΙΓΜΑ:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ??

busy bee είπε...

Το σχετικό link του post δεν λειτουργεί, ενημερωτικά για τον λόγο δείτε εδώ:
http://manosbee.blogspot.com/2009/07/blog-post_2346.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΚΑΤΑΛΛΑΒΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ,ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΛΕΩ).ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΒΟΗΘΗΤΗ ΓΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ?ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.....ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

otan ekanes lamogio busy baraki esi gia para pola xronia kai itan ston proto orofo kai i pelates sou anebenan me anemoskales itan kala e?tora kakomiri anaxie tis mira sou xeris na krinis tous alous?oti mas simferi kai opote mas simferi e?ala eise enas apotiximenos kai tha paraminis etsi giati asxolise mono me tous alous.

Λευτέρης είπε...

Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω χωρίς να ξέρω τι γίνεται:

Υπάρχουν τόσο μεγάλες διαπλοκές όπως λένε τα πρώτα σχόλια με αποτέλεσμα να καλύπτονται τα αίσχη που γίνονται στην περιοχή και κάποιοι τα βάζουν με τον busy bee;

Αυτό δείχνει το μέγεθος του βόθρου! Αυτές οι προσωπικές επιθέσεις δείχνουν ανθρώπους χωρίς ηθικές αρχές που σίγουρα ανήκουν στις τοπικές μαφίες οι οποίες εξαρτώνται από πολιτικά πρόσωπα.

Τι σχέση έχει ρε λαμόγια ποιος είναι, τι έκανε ή δεν έκανε ο busy bee με το μέγεθος της διαπλοκής που ισχύει σήμερα;

Αηδιάζω με την περιοχή σας και με τους "αξιωματούχους" σας.

Και επειδή δεν υπάρχει ούτε δικαιοσύνη ούτε τίποτα ντρέπομαι για τους δημάρχους σας (δεν ξέρω ποιοι είναι καν) φαντάζομαι ανυθρωπάκια της μιας καρπαζιάς, για την αστυνομία σας και για όλες τις διαπλοκές των "οικογενειών" που έχουν καταντήσει ΚΑΙ εκείνο το μέρος ένα μπουρδέλο που έρχονται οι Βρετανοί για να αφοδεύσουν σε αυτό και να φύγουν.

Εισαγγελέας δεν υπάρχει να παει αυτούς τους κυρίους μέσα; Βγάζουν μεγάφωνα στο δρόμο; Μήπως σερβίρουν και μπόμπες από γνωστές μπομπαποθήκες; ΣΔΟΕ υπάρχει; Υγειονομικός έλεγχος υπάρχει;

Ή μήπως νόμος είναι ο νόμος των οικογενειών και των μπράβων της διαπλοκής και της νύχτας;

busy bee είπε...

Το ποιος είναι ο καθένας αυτό θα το κρίνει η κοινωνία.
Για αυτούς πάντα που κάνουν αναφορές επί προσωπικού και οικογενειακού επιπέδου.
Εμείς εδώ μιλάμε για τα κακώς κείμενα του τόπου και για το μαρτύριο κάποιων οικογενειών με όσα βιώνουν χρόνια τώρα.
Αναφέρουμε και θεωρούμε ηθικά υπεύθυνους την πολιτεία και τους μηχανισμούς και τα όργανα που την εκπροσωπούν.
Πέρα από το δικαίωμα μας να κρίνουμε δημόσια πρόσωπα αιρετά εκλεγμένα και πάντα σε θεσμικό επίπεδο ποτέ δεν αναφερθήκαμε στην όποια προσωπική η οικογενειακή ζωή κανενός.
Ο καθένας λοιπόν κρίνεται και με τον λόγο του και τις πράξεις του, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, αυτό άλλωστε δεν έχει και τόσο σημασία.
Όσοι μπορούν και αντιλαμβάνονται ας κρίνουν.
Παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο post, όπου κάποιοι βάλλεστε με τις ύβρεις επί προσωπικού και από ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας με κοινό νου μάλλον γιατί θίγονται οικονομικά συμφέροντα, είναι αναδημοσίευση όπου υπάρχει η σχετική παραπομπή της πηγής.
Καθαρά δημοσιογραφική.
Με την μόνη διαφορά ότι εκεί δεν μπορείτε ούτε καν να σχολιάσετε.

Ανώνυμος είπε...

το κασε των "αγανακτισμενων κατοικων" της χερσονησου εχει ανεβει πολυ....

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails