Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ο ΦΟΒΟΣ έγινε κομμάτι της καθημερινότητας στην Κρήτη

Τα συνεχή φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία μέρα με την ημέρα αυξάνουν, έχουν δημιουργήσει σε όλο το νομό Ηρακλείου μια κατάσταση εκρηκτική.
Όσο οξύνονται τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών, εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, της αύξησης της ανεργίας και του ολοένα μεγαλύτερου μεταναστευτικού κύματος, η κοινωνία, θα αγριεύει και οι πολίτες θα νιώθουν ότι απειλούνται από παντού και πάντα.
Ο κόσμος είναι έντονα προβληματισμένος με την εγκληματικότητα που προκαλεί ανησυχία και πλέον δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η οικονομική ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τις αιματηρές ληστείες, τους βιασμούς, τις απαγωγές και τα εγκληματικά χτυπήματα, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου.
Στα χωριά πλέον ο κόσμος είναι αποφασισμένος να πάρει τα όπλα για να προστατεύσει τις περιουσίες και τις οικογένειές του, ενώ και στα αστικά κέντρα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Το αντίθετο μάλιστα, μιας και η αύξηση στις πωλήσεις αντικλεπτικών συστημάτων, συναγερμών και κουφωμάτων ασφαλείας, μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη για τους πολίτες να νιώσουν ασφαλείς, κάτι που τονίστηκε πρόσφατα μέσα από την επιστολή που έστειλαν προς τις αρμόδιες αρχές, τα μέλη του 4ου τοπικού διαμερίσματος της πόλης, στην οποία επισήμαναν αγανακτισμένοι ότι φοβούνται πλέον να βγουν από τα σπίτια τους, μήπως βρεθεί κάποιος να τους ληστέψει και να τους σκοτώσει.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails