Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Μετά το ΔΝΤ δυσοίωνες προβλέψεις και από ΟΟΣΑ.

Μετά την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έρχεται και η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ που περιγράφει με το χειρότερο τρόπο τα δημοσιονομικά της χώρας, ενώ γίνεται λόγος για ανυπαρξία μέτρων όσον αφορά στη στήριξη των κυριότερων τομέων της οικονομίας.

Στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή 31 Ιουλίου . θα αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ότι οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση είναι ο τουρισμός, παρά τα ενισχυτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν και η ναυτιλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχεία για τον τουρισμό έχουν θορυβήσει το υπουργείο Οικονομίας, που ανεπισήμως κάνει λόγο για αρνητική ανάπτυξη μέχρι και -1%, καθώς «οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση έπεσαν έξω».

Για τη ναυτιλία, αναφέρει ο ΟΟΣΑ ότι «ξεχάστηκε» από την κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι θεωρείται «η σημαία» της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΟΟΣΑ, μεταξύ άλλων, προτείνει: Δραστική αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος, εκ βαθέων αλλαγές στο σύστημα υγείας, ασφαλιστική εξυγίανση, στο μοντέλο των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών με περαιτέρω συγχώνευση ταμείων, δραστική περικοπή του δημόσιου τομέα, πάγωμα μισθών και προσλήψεων, αλλά περισσότερα κονδύλια στην παιδεία.

Τέλος, προβλέπεται εκτίναξη του ελλείμματος στο 6,2% του ΑΕΠ φέτος και στο 7,5% το 2010, από 5% πέρυσι, και αύξηση του χρέους στο 109% του ΑΕΠ φέτος, από 98% πέρυσι.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails