Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Eurostat: από τις ακριβότερες η ελληνική αγορά.

Σοκαριστικά στοιχεία για την ακρίβεια στην Ελλάδα ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες η Eurostat, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την έρευνα της υπηρεσίας, η Ελλάδα καταλαμβάνει στη γενική κατάταξη ακρίβειας τη 17η θέση μεταξύ 37 χωρών, ενώ εμφανίζει πολύ μεγαλύτερες τιμές από το κοινοτικό μέσο όρο στον τομέα των υποδημάτων και των ενδυμάτων, των ηλεκτρονικών συσκευών και των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών.

Εκτός αυτού, κατά πολύ ξεπερνούν το κοινοτικό μέσο όρο οι τιμές του οικιακού εξοπλισμού αλλά και των καταναλωτικών αγαθών.

Στα ίδια επίπεδα με το κοινοτικό μέσο όρο κινούνται οι τιμές των μη αλκοολούχων ποτών, ενώ χαμηλότερες σε σύγκριση με το κοινοτικό μέσο όρο είναι οι τιμές των τσιγάρων, του καπνού και των οινοπνευματωδών ποτών.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, χαμηλές χαρακτηρίζονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων και των μεταφορών.

Στο μεταξύ, οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στη Δανία, με το μέσο κόστος ζωής να είναι κατά 41% υψηλότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη.

Ακολουθεί η Ιρλανδία με τιμές κατά 27% υψηλότερες, η Φινλανδία με τιμές κατά 25% υψηλότερες, το Λουξεμβούργο με τιμές κατά 16% υψηλότερες και η Σουηδία με τιμές κατά 14% υψηλότερες σε σχέση με το κοινοτικό μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails