Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η Αθήνα στο Τop-30 των ακριβότερων πόλεων.

Οι ιαπωνικές Τόκιο και Οζάκα και η ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα είναι οι τρεις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο. Η Αθήνα μολονότι έπεσε στη σχετική κατάταξη κατά τρεις θέσεις... καμαρώνει το όνομα της ανάμεσα στις Top-30 ακριβότερες πόλεις του κόσμου.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, Mercer, η πρωτεύουσα της Ελλάδας βρίσκεται στην 28η θέση, από την 25η που μετρήθηκε πέρυσι, παραμένοντας ωστόσο ακριβότερη από άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ, το Μαϊάμι, το Λουξεμβούργο, η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες, το Μόναχο, η Φραγκφούρτη και το Σαν Φρανσίσκο.

Οι πέντε πιο ακριβές πόλεις του κόσμου είναι -κατά σειρά- το Τόκιο, Οζάκα, η Μόσχα, η Γενεύη και το Χονγκ Κονγκ. Στον αντίποδα, οι πέντε λιγότερο ακριβές πόλεις είναι το Γιοχάνεσμπουργκ, το Μοντερέι στο Μεξικό, η πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν, το Καράτσι στο Πακιστάν και το Γουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση του Λονδίνου στη λίστα: Από την 3η θέση πέρυσι, εφέτος έπεσε στην 16η, κάτι που οφείλεται στην αποδυνάμωση της βρετανικής στερλίνας. Μεγάλη πτώση είχε και το Όσλο.

Η Νέα Υόρκη ανέβηκε στην 8η θέση από την 20ή και το Πεκίνο στην 9η. Το Παρίσι πέρασε από τη 12η στη 13η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails