Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

11 τρικ για σταδιακή ελάττωση του καπνίσματος.


Εάν θέλετε να μειώσετε σταδιακά το τσιγάρο, έχετε υπόψη σας τις εξής τεχνικές:

1.
Δοκιμάστε αρχικά να κόβετε μόνο 5 με 7 τσιγάρα τη εβδομάδα, ώστε να μην σας φαίνεται η διαφορά. Σταδιακά αυξήστε τον αριθμό των κομμένων από 1, κατά μέσο όρο την ημέρα, σε 2.
2.
Κάντε τα τσιγάρα και τα σταχτοδοχεία σχετικά απρόσιτα. Μην αφήνετε το πακέτο και το τασάκι επάνω στο γραφείο ή δίπλα στο τραπεζάκι της τηλεόρασης.
3.
Εάν παρεκτραπείτε και "ξανακυλήσετε", μη βιαστείτε "να το πάρετε απόφαση" και να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι δεν μπορείτε να το μειώσετε ή να το κόψετε. Απεναντίας, συνεχίστε την προσπάθεια από την επομένη, ξεκινώντας πάλι από το μηδέν. Ακόμα και ένα τσιγάρο λιγότερο την ημέρα είναι μεγάλο κέρδος.
4.
Μην αγοράζετε τα πακέτα δύο-δύο. Καλύτερα να αναγκάζεστε να βγείτε έξω κάθε φορά που τελειώνει το πρώτο πακέτο.
5.
Αρχίστε να καπνίζετε μια μάρκα τσιγάρων που δεν σας άρεσε ποτέ.
6.
Κάντε μια προσπάθεια να σβήνετε το τσιγάρο σας μόλις ξεπεράσει τη μέση. Οι μεγάλες γόπες θα σας βοηθήσουν να κόψετε πιο εύκολα το τσιγάρο.
7.
Αρχίστε να καπνίζετε με το αριστερό σας χέρι, ή αν είστε αριστερόχειρας με το δεξί.
8.
Πολλοί το μειώνουν σταδιακά, κόβοντας κάθε τσιγάρο σε δύο κομμάτια.
9.
Κάποιοι το μειώνουν καθυστερώντας στην αρχή το άναμμα του τσιγάρου κατά πέντε λεπτά, μετά δέκα λεπτά κ.ο.κ.
10.
Υπάρχουν "υποκατάστατα" για το χέρι. Όση ώρα περιμένετε να ανάψετε τσιγάρο, απασχολήστε το χέρι σας με ένα μπαλάκι αντιστρές, κομπολόι ή, αν έχετε την άνεση, με βελόνες πλεξίματος ή με ένα στυλό που θα "πιπιλάτε" συνέχεια.
11.
Αν καπνίζετε όλο και λιγότερα, αλλά νιώθετε την επιθυμία σας αμείωτη και ενοχλητική, δοκιμάστε το "μαχαίρι", αλλά πριν από αυτό, την προηγούμενη μέρα, καπνίστε τόσο πολύ, ώστε πραγματικά να αηδιάσετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails