Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Η νομιμοποίηση των "λαθρομεταναστών" θα οδηγούσε σε αύξηση του ΑΕΠ.


Ολα αυτά βέβαια στις ΗΠΑ, γιατί εδώ τα λαμόγια δεν αφήνουν τίποτα έτσι και αλλιώς:
Η νομιμοποίηση των περίπου 8,3 εκατομμυρίων "λαθρομεταναστών" που αποτελούν τμήμα του ενεργού εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ θα οδηγούσε στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά περίπου 1,27%, υποστηρίζει μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

"Για τα αμερικανικά νοικοκυριά η νομιμοποίηση, δηλαδή η χορήγηση βίζας (στους "παράνομους" μετανάστες) θα συνοδευόταν από την αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,27%, δηλαδή 180 δισεκατομμύρια δολάρια", αναφέρει το συντηρητικό Ινστιτούτο Cato στη μελέτη του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 12 εκατομμυρίων "λαθρομεταναστών" που ζουν στις ΗΠΑ προέρχονται από τη Λατινική Αμερική. Από αυτούς, τα 8,3 εκατομμύρια αποτελούν τμήμα του εργατικού δυναμικού της χώρας. Το 2008, οι εννέα στους δέκα λαθρομετανάστες που συνέλαβαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ήταν Μεξικανοί.

Το ινστιτούτο αναφέρεται στη μελέτη του και σε διάφορα άλλα σενάρια. Έτσι, εάν η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αποφάσιζε να εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα το ΑΕΠ θα μειωνόταν κατά 0,55%, δηλαδή κατά 80 δισ. δολάρια. Η χορήγηση προσωρινών αδειών εργασίας στους ξένους κατά την άφιξή τους στο αμερικανικό έδαφος θα επέτρεπε στο ΑΕΠ να αυξηθεί κατά 0,57% Η αύξηση του ΑΕΠ θα έφτανε το 1,25% στην περίπτωση που νομιμοποιούνταν οι λαθρομετανάστες οι οποίοι ζουν ήδη στις ΗΠΑ.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails