Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Αλλάζει το τοπίο στον τουρισμό..."δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες"!…


Πάνω από 7 δισ. ευρώ υπολογίζονται πανελλαδικά οι απώλειες για την οικονομία από την μείωση εφέτος της τουριστικής κίνησης!

Η θεαματική πτώση του κύκλου εργασιών των ξενοδοχειακών μονάδων, που ξεπερνά το 20%, αλλάζει σταδιακά τον τουριστικό χάρτη του νομού Ηρακλείου.

Μετά το τέλος της σεζόν, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο, να αλλάξουν χέρια ή διαχείριση του μάνατζμεντ, οπωσδήποτε κάτι αντίστοιχο αναμένεται και στις άμεσα εμπλεκόμενες μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, εμπορικές είτε εστίασης.

Την ίδια στιγμή, επίδοξοι επενδυτές αποθαρρύνονται και δεν τολμούν τελικά να επεκταθούν στο ξενοδοχειακό κομμάτι.

Εν τω μεταξύ, ο νομός Ηρακλείου χάνει σιγά- σιγά επισκέπτες από την Αγγλία, τη Γερμανία αλλά και τη Ρωσία που τα τελευταία χρόνια έδειχναν να προτιμούν το νησί μας., τους Σκανδιναβούς τους έχει χάσει από χρόνια έτσι και αλλιώς.

Οι ξενοδόχοι πιέζουν το υπουργείο να ξεκινήσει από τώρα τη διαφημιστική καμπάνια για το 2010 προκειμένου να σώσουν ό,τι προλαβαίνουν….

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες»…

Ένα θέμα που «καίει» τους ξενοδόχους αλλά και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, είναι το επίδομα απασχόλησης που ακόμα δεν έχει γίνει εκταμίευση. Οι ξενοδόχοι ζητούν να επεκταθεί το επίδομα καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αυξηθούν τα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails