Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης μεταναστών στη Λέσβο.


Την απελευθέρωση τους διεκδικούν οι ανήλικοι μετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής Παγανής Λέσβου, συνεχίζοντας την απεργία πείνας. Την ίδια στιγμή, ένα βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα για να επιβεβαιώσει τις άθλιες συνθήκες κράτησης.
Σε ένα μόνο δωμάτιο αναγκάζονται να ζήσουν 160 άτομα. Πολυώροφα κρεβάτια και πλήθος στρωμάτων στο πάτωμα στα οποία κοιμούνται δύο ή και τρεις ανήλικοι μαζί. Το Κέντρο Υποδοχής «φιλοξενεί» συνολικά 930 ανθρώπους, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία, όταν οι προδιαγραφές του είναι για 250.
Χτες οι κρατούμενοι ξεσηκώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα, την ίδια ώρα που έξω από το κέντρο διαδήλωναν ακτιβιστές που συμμετέχουν στο αντιρατσιστικό κάμπινγκ «Νο border 2009». Οι διαδηλώσεις αυτές είναι πλέον σχεδόν καθημερινές, με τις οποίες οι συμμετέχοντες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για την πολιτική που εφαρμόζεται όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης.

Στο μεταξύ, η κατάσταση υγείας των μεταναστών συνεχώς χειροτερεύει. Χτες, ένας 13χρονος κρατούμενος έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κολικό νεφρού. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο νεαρός διαμαρτυρόταν επί τρεις μέρες για έντονους πόνους και μάλιστα προχθές το βράδυ τού έγινε παυσίπονη ένεση.
http://www.tvxs.gr/v18699

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails