Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

WOODSTOCK: Πέρασαν 40 χρόνια.

Πέρασαν ήδη 40 χρόνια από το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του περασμένου αιώνα, τη συναυλία στο WOODSTOCK. Όπως και να το δει κανείς, είτε σαν μια ανεπανάληπτη γιορτή του αμερικανικού κινήματος της εναλλακτικής κουλτούρας είτε σαν το πανηγύρι που έβαλε τέλος στις χίπικες ψευδαισθήσεις, αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη μουσική σκηνή.
Η Janis Joplin, η Joan Baez , οι Credence Clearwater Revival, οι The Who, ο Tim Hardin, οι Mountain, ο Santana, η Melanie, ο John Sebastian, o Joe Cocker, οι Jefferson Airplane, οι Sly and The family Stone, o Ravi Shankar, οι The Band, ο Joe Cocker, οι Crosby, Stills & Nash, οι Ten Years After με τον Άλβιν Λη να σολάρει δαιμονισμένα στο I'm Going Home, ο Johnny Winter και φυσικά ο Jimi Hendrix. Έλειπαν βέβαια τα τρία πιο καυτά συναυλιακά ονόματα, οι Beatles, οι Rolling Stones και ο Bob Dylan.
15, 16 και 17 Αυγούστου 1969, οι τρεις μέρες στα λασπωμένα χωράφια του Γιάσγκουρ αποτέλεσαν το σημείο συνάντησης όλων των τάσεων του κινήματος αμφισβήτησης που γεννήθηκε από την αντίθεση στον πόλεμο του Βιετνάμ και προχώρησε σε μια συνολική άρνηση της υπάρχουσας πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails