Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Με τους γονείς στο σπίτι και μετά τα... 30 τους οι νέοι!


Μαζί με τους γονείς τους, που τους φροντίζει η μαμά, προτιμούν να μένουν οι νέοι!

Επαναπαυμένοι στις περιποιήσεις της... μαμάς τους είναι οι νέοι άνδρες στο Ηράκλειο, οι οποίοι ακόμη και μετά τα 30 προτιμούν να μένουν με τους γονείς του όπου τα πάντα τους προσφέρονται στο πιάτο.

Οι συνέπειες μιας τέτοιας ανατροφής είναι πολλές, αφού τα αγόρια όχι μόνο δεν ανεξαρτοποιούνται και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά συνεχίζουν να τα θέλουν όλα έτοιμα και από την σύντροφό τους, όταν εγκαταλείπουν την οικογενειακή εστία και την φροντίδα της μητέρας τους με την οποία είναι περισσότερο συνδεδεμένοι.
Γιατί;
Η απάντηση είναι απλή, δεν τους χαλάει ποτέ χατήρι, ό,τι και αν θελήσουν.

Μεγάλη έρευνα που έγινε πρόσφατα στην Αυστραλία, έδειξε ότι το 27% των νέων ηλικίας από 20 έως 34 ετών, συνεχίζουν να μένουν με τους γονείς τους!

Η κατάσταση στην χώρα μας και στην Κρήτη ειδικότερα, είναι πολύ χειρότερη, αναφέρει ο παιδοψυχίατρος Νίκος Μακαρώνας, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Ηρακλείου.

Ο κ. Μακαρώνας σημείωσε ότι τα παιδιά είναι υπερπροστατευμένα, εξαρτώνται από τους γονείς τους συναισθηματικά και οικονομικά και αυτό σημαίνει ότι καθυστερούν πολύ να αναπτύξουν την δική τους ανεξάρτητη προσωπικότητα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ορίσουν μόνοι τους την ζωή τους.

Ο γιατρός σχολίασε ότι οι νέοι τα περιμένουν όλα έτοιμα στο χέρι και συχνά κάθε επιθυμία τους είναι διαταγή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι νέοι άνδρες προτιμούν να μένουν με τους γονείς τους γιατί πίνουν, τρώνε και κοιμούνται δωρεάν και επιπλέον μπορούν να φιλοξενούν στο δωμάτιό τους και τις ερωμένες τους. Με λίγα λόγια, η ζωή τους δίπλα στους γονείς είναι εντελώς ανέξοδη και χωρίς ουσιαστικές υποχρεώσεις.
Πηγή:Patris.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ... ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ??? ΚΑΙ Η ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ?

yannidakis είπε...

ειχαμε ασχοληθει στο παρελθον στο yannidakis live με το σοβαρο αυτο ζητημα http://tinyurl.com/apogalaktopiisi
ισως το βρειτε ενδιαφερον :[

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails