Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μαύρο στους «Μαυρογιαλούρους» που μαυρίζουν τη ζωή και τον τόπο μας!


Πάλι εκλογές πάλι ανέξοδες υποσχέσεις από τους υποψήφιους. Πάλι τα μεγάλα λόγια πως συμπαρίστανται στους κατοίκους και πως «θα περάσουν απ΄το πτώμα τους» όσοι προσπαθήσουν να κάνουν εξόρυξη κάτω από τη Στρατονίκη.
Μόνο που την εξόρυξη την είδαμε, και τη βιώνουμε στο πετσί μας 9 χρόνια τώρα, με τα φουρνέλα καθημερινά να δονούν το χωριό.
Επίσης είδαμε και τα «στείρα» -τα υπολείμματα της εξόρυξης- να τα σκορπίζουν δεξιά κι αριστερά αλόγιστα και να δημιουργούν τεράστιες εστίες μόλυνσης στην περιοχή. Κι ας ο Κανονισμός Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων απαγορεύει τη διάθεσή τους.
Ως γνωστόν όλο το καλοκαίρι μπαζώνουν με «στείρα» τον ποταμό Χαβρία, ο οποίος πηγάζει απ’ το Στρατονικό Όρος και χύνεται στη Ορμύλια. Και ενώ αυτό να θεωρείται σπουδαίο έργο για τη Βόρειο Χαλκιδική σύμφωνα με τις δηλώσεις των παραγόντων της Νομαρχίας και του Δήμου Αρναίας -και πράγματι να είναι σημαντικό το αντιπλημμυρικό έργο- αυτομάτως ακυρώνεται η αξία του, όταν με τη χρησιμοποίηση των «στείρων», δημιουργείται στην περιοχή μια τεράστια εστία μόλυνσης από βαρέα μέταλλα, σ’ ένα -όσο το δυνατόν- αμόλυντο μέχρι χτες οικοσύστημα...
Περισσότερα εδώ: http://stratoniki.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails