Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Νέο “κανόνι” στην τουριστική αγορά της Κρήτης.


Τριγμούς στην τουριστική αγορά του Ηρακλείου προκάλεσε η είδηση ότι γνωστός όμιλος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων «φέσωσε» συνεργάτες του.

Η εταιρία Μαρμαράς που δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ενημέρωσε πριν από μερικές ημέρες τους προμηθευτές της ότι προχωρά σε άρση των πληρωμών.

Ομάδα επιχειρηματιών που συνεργάζονταν με την εταιρία πραγματοποίησε συνάντηση προκειμένου με συντονισμένες κινήσεις να διεκδικήσουν τα χρήματα τους. Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για εταιρίες που προμήθευαν με τρόφιμα και ποτά τα ξενοδοχεία με τα οποία ο όμιλος συνεργάζεται.

Άμεση ήταν η ενημέρωση για την κατάσταση προς το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενώ άγνωστο μέχρι στιγμής παραμένει το ποσό το οποίο η εταιρία χρωστά στους συνεργάτες της.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο κανόνι στο χώρο του τουρισμού που σημειώνεται φέτος στην Κρήτη, αλλά όπως δείχνει η οικονομική συγκυρία, πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλα.

Ο κύκλος εργασιών για τις ξενοδοχειακές μονάδες, έχει σημειώσει κάθετη πτώση και σε πανελλαδικό επίπεδο οι απώλειες ξεπερνούν το 1,5 δις ευρώ.

Φορείς της τουριστικής αγοράς αναφέρουν ότι τον ερχόμενο μήνα, οπότε και οι ξενοδόχοι θα «κάνουν ταμείο» αναμένεται και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης να «βάλουν λουκέτο», να αλλάξουν χέρια ή να αλλάξουν διαχείριση του management.

Πηγή:Patris.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι διαθρωτικές αλλαγές θα πρτείνουν για τον Τουρισμό χα χα...

busy bee είπε...

Την καλησπέρα μου Κ.Κ.!
Ιδωμεν....πολλά χα, χα θα πέσουν.:)

yannidakis είπε...

τραγικο. οχι αναμενομενο, αλλα μην μου πεις οτι εκπλησσεσαι..
ας ελπισουμε η διαχειριση να προσαρμοστει με τροπο τετοιο που να διασφαλιζεται η εγγυηση παρεχομενων υπηρεσιων προς τους τουριστες & η οικονομικη υγεια της καθε επιχειρησης, οσο μεγαλη (ή μικρη) κι αν ειναι :[

busy bee είπε...

Φυσικά και δεν εκπλήσσομαι κ. Yiannidaki!
Το συγκεκριμμένο θλιβερό οπωσδήποτε γεγονός μπροστά σε αυτά που έρχονται δεν είναι τίποτα.
Το πρόβλημα του τουρισμού δεν έχει να κάνει με την διαχείριση όμως, αλλά με την βούληση... την πολιτική.
Σαράντα χρόνια φούρναρης...

busy bee είπε...

Ανάπτυξη - Υποδομές - Στρατηγική κλπ
30 και τόσα χρόνια ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ κ. Yannidaki.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails