Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ενας Ηρακλειώτης σχεδιάζει το νέο αεροδρόμιο της... Μαλαισίας!


Ένας Ηρακλειώτης-και μάλιστα νεώτατος!-είναι επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πρωτότυπα αεροδρόμια στον κόσμο. Ο κ.Στέλιος Πλαϊνιώτης , μηχανικός περιβάλλοντος, που έχει κάνει λαμπρές σπουδές εδώ και στο εξωτερικό, βρίσκεται εδώ και καιρό στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας όπου είναι έτοιμο να κατασκευαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο θα είναι φιλικό στο περιβάλλον αν και ο στόχος είναι να διακινούνται από εκεί 45 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο!

Με την κατασκευή του ‘Kuala Lumpur International Airport – Low Cost Carrier Terminal» στοχεύουν στην μείωση των λογαριασμών κατανάλωσης ενέργειας κατά 75% και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου κατά 25000 τόνους ετησίως που αντιστοιχεί σε απόσβεση 850 ωρών πτήσης. Η ομάδα του κ.Πλαϊνιώτη (LΚΜD Αrchitecture Sdn Bhd) κέρδισε το πρώτο βραβείο στη βαθμολογία LEED από το USGBC (United States Green Building Council) και πλατινένιο στην αντίστοιχη βαθμολογία GBI της Μαλαισίας.

Ο κ.Πλαϊνιώτης που ζει και εργάζεται στην ανατολική Ασία μιλάει για το πώς ενεπλάκη σε αυτή τη διαδικασία, καταθέτει τη γνώμη του για το πώς πρέπει να σχεδιάζεται ένα βιώσιμο περιβαλλοντικό έργο και επισημαίνει τα λάθη που γίνονται στην Ελλάδα.

Από το αεροδρόμιο ο ετήσιος αριθμός των διακινούμενων επιβατών σε πρώτη φάση θα είναι 30 εκ και στη δεύτερη φάση 45 εκ και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο στοίχημα της ομάδας των επιστημόνων οι οποίοι επιχειρούν να μειώσουν τους ρύπους.
“Μπορώ να βοηθήσω στο Καστέλι”

Ο κ. Πλαϊνιώτης δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει εάν του ζητηθεί και στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι:

“Γνωρίζω για το έργο στο Καστέλι από τις εφημερίδες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Κρήτη που θα αλλάξει τον χάρτη ανάπτυξης του νησιού. Οι ενστάσεις από την τοπική κοινωνία οφείλονται στην επιλογή της θέσης του αεροδρομίου και στην αρνητική εμπειρία που έχουμε στην Ελλάδα για τον τρόπο που πραγματοποιούνται ανάλογα έργα, δηλαδή χωρίς διαφάνεια και την απαιτούμενη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Θα με ενδιέφερε φυσικά να συμβάλω σε ένα τόσο σημαντικό έργο και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις συνεργασίας που σέβονται την Κρήτη και τους κατοίκους της Πεδιάδας”.
Πηγή:Patris.gr

2 σχόλια:

yannidakis είπε...

πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα προταση απο το δικο μας παιδι, που προβλεπω ομως οτι θα αγνοηθει..
δεν πειραζει. ας μας κανει περηφανους με τα επιτευγματα του στο εξωτερικο :[

ΜΥΡΩΝ-4 είπε...

Πειραζει και παραπειραζει φιλε μου Γιανιδακη.
Ας ξυπνησουμε επιτελους και ας απιτησουμε αυτα που θα επρεπε να ειχαμε ηδη,αρκετα το καθυστερησανε και το ανακοινωνουν σε καθε προεκλογικη περιοδο.Δε παει αλλο!
Ας παψουμε πρωτα εμεις να τρωμε το κουτοχορτο που μας ταιζουν και μας δουλευουν κανονικα 10+χρονια τωρα.
Τελιωνεται με τις εκλογες,και απο τις 5/10 η Κρητη πρεπει να απαιτησει την αμεση εφαρμογη των υποσχεθεντων-απ ολες τις κυβερνησεις τις τελευταιας 10ετιας-για την κατασκευη του νεου αεροδρομιου στο Καστελι.Και φυσικα θελουμε τον λαμπρο αυτον επιστημονα και συντοπιτη μας να καταθεσει τα φωτα του...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails