Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η μουσική σκηνή “Θεωρείον” παρουσιάζει...


Η πολυετής πορεία της μουσικής σκηνής “Θεωρείον” στα πολιτιστικά πράγματα, εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης εγγυάται και φέτος ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για απαιτητικούς θεατές οι οποίοι χρόνια τώρα εμπιστεύονται την μουσική πρόταση μας για διασκέδαση χειμώνα και καλοκαίρι.

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
Η νότα της Τέχνης
Μπορεί η Δευτέρα να είναι η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, για το «Θεωρείον» όμως είναι το πρώτο στοίχημα για καλή έντεχνη και παραδοσιακή μουσική από δημιουργούς που γνωρίζουν καλά κάθε νότα της τέχνης τους.
(5 Οκτωβρίου το μουσικό σχήμα ΑΠΤΑΛΙΚΑ)

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ
Της …καρδιάς μας
Η Τρίτη της καρδιάς μας που χωρά …ολόκληρη την Κρήτη και τη μουσική της. Ιδιαίτερες βραδιές με γνωστούς καλλιτέχνες κρητικής μουσικής οι οποίοι κάθε εβδομάδα στη σκηνή μας θα καταθέτουν το ταλέντο τους σε γνήσια αυθεντικά κρητικά γλέντια.
(29 Σεπτεμβρίου Ο Γιάννης Γιαμαλής) (6 Οκτωβρίου Ο Ψαραντωνης)

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ
Κατάθεση ψυχής
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ
Άλλη μια κρητική βραδιά με κατάθεση ψυχής που θα αφήσει ...ιστορία στο χειμερινό πρόγραμμα.
Δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας ο Μιχάλης Αλεφαντινός κουβαλά μαζί του την οικογενειακή παράδοση στην κρητική μουσική. ΄Ενας αυθεντικός δημιουργός που υπηρετεί χωρίς περιττούς μουσικούς κομπασμούς την παράδοση της Κρήτης και γράφει τη δική του ιστορία στην κρητική μουσική.

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ
Μαθήματα δεξιοτεχνίας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
Σε μια θάλασσα ταλέντου θα μας ταξιδεύει κάθε Πέμπτη ο Γιώργος Μανωλάκης. Και πραγματικά αξίζει κανείς να παρακολουθήσει από κοντά τις τεχνικές παιξίματος του δεξιοτέχνη του λαούτου Γιώργου Μανωλάκη. Μια αξέχαστη ακουστική και χορευτική εμπειρία για όσους έχουν την τύχη να ξεναγηθούν στα μονοπάτια του κρητικού τραγουδιού από τον Γιώργο Μανωλάκη. Μαζί του σ αυτό το ταξίδι ο Γιώργος Γιανναδάκης (λύρες) και ο Μηνάς Παιγνιωτάκης (κρουστά).

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ροκ καταστάσεις
ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Το ελληνικό ροκ, οι μπαλάντες και το καλό έντεχνο ελληνικό τραγούδι έχουν τη δική τους βραδιά στο “Θεωρείον”. Ένας γνώστης του είδους ο Μάνος Παπαδάκης αναλαμβάνει, με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο, να μας ταξιδέψει μαζί με το συγκρότημα του με αγαπημένα μας τραγούδια αλλά και με την προσωπική του δισκογραφία.

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
Έχουμε …σπουδάσει το γλέντι
Σκεφτήκαμε πολύ για το πρόγραμμα του Σαββάτου. Καταλήξαμε σε μια λύση για να μπορέσουμε να ξημερωθούμε κουρασμένοι από το χορό και το γλέντι. Κι αυτές τις δυο τελευταίες λέξεις τις ξέρουμε καλά στο «Θεωρείον». Τις έχουμε σπουδάσει μαζί σας… Καταλήξαμε σε λαϊκές …περιστάσεις με μπουζούκι, ακορντεόν και κιθάρα. Απλά πράγματα για ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι με τον Δημήτρη Χαμουριάδη στο μπουζούκι, τον Λεύτερη Τσιτούρη στο ακορντεόν και τον Κώστα Τσαμάνδουρα στην κιθάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails