Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Όσο η Ευρώπη ψηφίζει αριστερά η Ελλάδα συνεχίζει να παίζει τον παπά.

Αύξηση των ποσοστών τους κατά 50% στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών πέτυχαν τα αριστερά κόμματα σε Πορτογαλία και Γερμανία.

Στην Γερμανία μάλιστα το εκεί αριστερό κόμμα αναφέρεται ότι έχει ουτοπιστικές θέσεις δηλαδή θέσεις που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με την ρεαλιστική πραγματικότητα των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, των στρατιωτών στο Αφγανιστάν, την οικονομική πολιτική της ΕΕ και τις απαιτήσεις κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.....

Και όμως ένα 12% ψηφίζει καθαρά αριστερά με παράλληλη άνοδο των οικολογικών κομμάτων στο 10% και ισόποση ή και μεγαλύτερη πτώση των σοσιαλδημοκρατών.

Οι σοσιολδημοκράτες χάνουν επειδή δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τους συντηρητικούς οι οποίοι πλέον είναι ουσιαστικά φιλελεύθεροι συντηρητικοί. Τι τόσο το διαφορετικό πρεσβεύουν οι σοσιαλδημοκράτες;; Την αναδιανομή του εισοδήματος;; Μα αυτό ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει λόγω της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ, πρεσβεύουν μήπως τον κρατικό έλεγχο;; Μα αφού όλα σχεδόν ιδιωτικοποιήθηκαν ενώ τα υπόλοιπα θα τα ιδιωτικοποιήσουν οι σοσιαλδημοκράτες. Πρεσβεύουν μήπως τις πολιτικές ελευθερίες; Μα αυτά τα πρεσβεύουν επίσης και οι φιλελεύθεροι και μάλιστα πιο αυθεντικά.

Οι σοσιαλδημοκράτες μένουν χωρίς δουλειά! Προσπαθούν να είναι λίγο το ένα και λίγο το άλλο ενώ στην ουσία δεν είναι τίποτα. Ο κόσμος κατάλαβε ότι λόγω ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ οι σοσιαλδημοκράτες δεν μπορούν να κάνουν καμία ουσιαστική αλλαγή. Αναγκάζονται, θέλουν δεν θέλουν, να σύρονται στις απαιτήσεις της πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας άκρως συντηρητικής και κοινωνικά άδικης που δυστυχώς καθορίζεται από εξωθεσμικά και μη δημοκρατικά όργανα της ΕΕ. Όποιος λέει διαφορετικά δεν γνωρίζει καλά ποια είναι η πραγματικότητα.

Οι σοσιαλδημοκράτες έχουν αναγάγει σε επιστήμη την λογοτεχνική απεικόνιση της πραγματικότητας, προσπαθούν να δώσουν ελπίδα εκεί που ο κόσμος νιώθει οργή και απογοήτευση. Αφανίζονται επειδή δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της νέας κατάστασης και επειδή ο κόσμος γύρω τους δεν τους επιτρέπει να αλλάξουν την ουσία των πραγμάτων. Και όχι μόνο την ουσία, τίποτα δεν μπορούν να αλλάξουν, αν θέλουν μάλιστα να έχουν κάποια ποσοστά θα πρέπει να συμπλέουν με συγκεκριμένα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο κόσμος κατάλαβε ότι οι ήπιες αλλαγές εξάντλησαν τις δυνατότητές τους, κατάλαβε και το πόσο μεγάλη εξουσία έχουν αποκτήσει οι επιχειρήσεις και πόσο έχει στενέψει η δημοκρατία. Γι' αυτό ψηφίζουν με ποσοστά άνω του 10% ουτοπική αριστερά.

Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται, πάντως στο εξωτερικό χρειάζεται μόνο μια σπίθα για να τα λαμπαδιάσει όλα. Η οργή και η απογοήτευση του κόσμου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχει πιάσει κόκκινο κυριολεκτικά πλέον. Οι μεγαλειώδεις περυσινές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη μεταφράζονται σιγά, σιγά σε πολιτική θέση.

Το μόνο που μπορεί να σώσει τους σοσιαλδημοκράτες είναι πλέον ο μπαμπούλας των ακροδεξιών, αλλά και αυτοί προσαρμόζονται σιγά, σιγά σε πολιτικά πιο ορθές θέσεις...
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΦΟΝΤΑΜΕΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ.ΑΣ ΦΑΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΄΄ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ; ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ''ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ OLD

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails