Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Mpoρεί μια δενδροφύτευση να θεωρείται ... έγκλημα;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Συμβολική συμπύκνωση του παραλογισμού που κυριαρχεί στην Αθήνα θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την (σημερινή) δίκη των τριών πολιτών που είχαν συλληφθεί το 2007 για δενδροφύτευση στο Πεδίο του Άρεως.

Οι τρεις πολίτες, μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του ‘Αρεως, είχαν συλληφθεί την Πρωταπριλιά του 2007 σε επίθεση των ΜΑΤ εναντίον ειρηνικής εκδήλωσης των κατοίκων. Οι τελευταίοι διαμαρτύρονταν για τις παράνομες επεμβάσεις του Πανελληνίου ΓΣ στο πάρκο, με αυθαίρετα κτίσματα και με δημιουργία δεύτερης παράνομης εισόδου προς το εσωτερικό του πάρκου, μεταβάλλοντας τις αλέες του σε δρόμους πρόσβασης φορτηγών.

Οι τρεις πολίτες, Μαρίνα Βήχου, Θοδωρής Κοκκινάκης και Αχιλλέας Σαϊντ, είχαν μείνει για 24 ώρες στο αστυνομικό τμήμα και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες. Η κατηγορία για απείθεια κατά της αρχής απαγγέλθηκε εναντίον τους πολύ αργότερα. Η επίθεση της αστυνομίας και οι συλλήψεις είχαν τότε θεωρηθεί «χειρονομία καλής θέλησης της κυβέρνησης» προς τον κ. Μ.Κυριακού, πρόεδρο του Πανελληνίου ΓΣ και ιδιοκτήτη του ραδιοτηλεοπτικού ΑΝΤΕΝΝΑ.

Σημειώνουμε ότι ανακοίνωση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, στις 1.7.2009, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις παρανομίες του Πανελληνίου ΓΣ για τις οποίες διαμαρτύρονταν οι κατηγορούμενοι και αναφέρει ότι «κινούνται οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες» για την παράβαση των όρων του παραχωρητηρίου.

Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων θα παρευρεθεί στην αυριανή δίκη, καταθέτοντας ενδεχομένως και ως μάρτυρας, ο Τάσος Κρομμύδας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2007 και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και των συλλήψεων, καθώς συμμετείχε και ο ίδιος στη συγκέντρωση των κατοίκων.

«Είναι αδιανόητο να δικάζεται ως ποινικό αδίκημα μια δεντροφύτευση σε χώρο πρασίνου. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, να συμπαρασταθούν στους πολίτες που δικάζονται», δήλωσε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Για περισσότερες πληροφορίες: Τάσος Κρομμύδας 6945 940916

Σημείωση:
Η δίκη έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 16.9 στις 9,στις 9π.μ, στο 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο (κτήριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων).

1 σχόλιο:

Tyler Durden είπε...

Το θέατρο του παραλόγου! είναι απίστευτα αυτα που συμβαίνουν στη χώρα μας! να διώκωνται αυτοί που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι καταπατητές, εμπρηστές, μεγαλοκαρχαρίες των σκανδάλων και της μίζας, οι δολοφόνοι μπάτσοι, κλπ!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails