Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

“Καποδίστρια Νο 2” εντός του 2010.

Ο Καποδίστριας2 θα προχωρήσει μέσα στο 2010 παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που υπάρχουν έχοντας ως βάση την μελέτη του Ινστιτούτου Αυτοδιοικησης , αλλά με κάποιες ‘τροποποιήσεις’ που θα πηγαίνουν κόντρα στο πολιτικό κόστος, δηλώνει ο υπουργός.

Εάν πάμε σε 350 κατά μέσο όρο δήμους ένας πολύς μεγάλος αριθμός από το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα την Αυτοδιοίκηση θα χαθεί.(?)

Για παράδειγμα μόνο από το Ηράκλειο στην περίπτωση που εφαρμοστεί ο Καποδίστριας2 τουλάχιστον 20 δήμαρχοι θα χάσουν τις καρέκλες τους!

Η μελέτη του Ινστιτούτου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία έχει υιοθετήσει και η ΚΕΔΚΕ, από τον «Καποδίστρια 2» θα προκύψουν 350- 380 δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στην Κρήτη από τους 72 δήμους θα πάμε στους 22 –ίσως και σε λιγότερους!

Οι νέοι δήμοι που θα προκύψουν θα ταυτίζονται σε ορισμένες περιπτώσεις με τις παλιές επαρχίες, ενώ κάθε νησί θα είναι ένας δήμος. Η αποδοχή της πρότασης του Ινστιτούτου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκτιμάται ότι θα κάμψει και τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Ήδη είναι γνωστό ότι στην αρχική πρόταση του ΙΤΑ ο δήμος Αλικαρνασού πχ αντέδρασε λέγοντας ότι δεν θέλει να πάει με το Ηράκλειο ή ο δήμος Καστελίου ότι δεν θέλει να πάει με Αρκαλοχώρι και Θραψανό. Επίσης είναι γνωστό ότι δήμοι σαν το Γοργολαϊνι που με την μελέτη του ΙΤΑ θα συνενωνόταν με το δήμο Γαζίου έχει ζητήσει να πάει με το Ηράκλειο!

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Αυτά μας έχουν φάει! Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο! Και το ρουσφέτι σύννεφο!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails