Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΠΟΙΖΩ: Στηρίξτε τους δανειολήπτες.


Να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές οφειλές τους και, ειδικότερα, να ψηφιστεί ο νόμος για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων καταναλωτών, καλεί την κυβέρνηση η ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την κυβέρνηση να προβεί -χωρίς υπαναχώρηση από τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις- στην ψήφιση, το συντομότερο δυνατόν, του κρίσιμου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού κοινωνικού προβλήματος της υπερχρέωσης των καταναλωτών, αλλά και του νομοσχεδίου για την προστασία αυτών στις τραπεζικές συναλλαγές εν γένει, με χαρακτηριστική ρύθμιση την απαγόρευση του ανατοκισμού στην καταναλωτική πίστη.

«Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών, με βάση τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις.

Περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές οφειλές τους.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καθημερινά γίνεται μάρτυρας πληθώρας περιπτώσεων απελπισμένων καταναλωτών, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη τους, με αποτέλεσμα να περιθωριοποιούνται από την κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και με συνέπειες οδυνηρές για την υγεία και την οικογενειακή τους συνοχή.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ παρεμβαίνει για τα μέλη της και προσπαθεί με εξατομικευμένες προτάσεις προς τις τράπεζες να ρυθμίσει τις οφειλές των καταναλωτών με βάση τις πραγματικές τους οικονομικές δυνατότητες ή ζητά να παγώσουν οι οφειλές, όταν ο καταναλωτής βρίσκεται σε πλήρη - αποδεδειγμένη αδυναμία.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι οι τράπεζες δεν δείχνουν πάντα την απαιτούμενη κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής - οφειλέτης, καθώς και διάθεση διαπραγμάτευσης εκ μέρους τους, ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη.

Συνεπώς υπάρχει αδήριτη ανάγκη να ψηφιστεί ο νόμος για την ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων καταναλωτών.
http://www.ekpizo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails