Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η νεοφιλελεύθερη κα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ) και ο νεωτεριστής φονιάς του Περού.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον:

(Η πράσινη ανάπτυξις)
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Αμέσως μετά τον τ. δήμαρχο της Πάρου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια νεαρά κυρία και εξαίρετη Επιστήμων. Η κα Elena Panariti.
(φωτ. με τον ψυχοθεραπευτήν κ. Gurucharan Khalsa)
Ο κ.Σταύρος Λυγερός στην «Καθημερινή» σε ένα κακοπροαίρετο άρθρο του με τίτλο «Πριγκηπικό σύνδρομο και αρχηγική στάμπα» ισχυρίζεται πως ο νέος πρωθυπουργός θα διορίσει πιθανόν άτομα που έχουν όχι κομματική θητεία αλλά την προσωπική του εύνοια.
Συγκεκριμένα:
«Όλα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι περισσότερο κυβέρνηση Παπανδρέου παρά κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. …αναμένεται να διορίσει στα κυβερνητικά αξιώματα νέα πρόσωπα, τα οποία κατά κανόνα θα οφείλουν την ανέλιξή τους … στη δική του εύνοια. Η πρόθεσή του αυτή τροφοδοτείται και από τη μεταμοντέρνα απολίτικη ιδεολογική λαγνεία του για το “νέο”, καθώς και από τη ροπή του προς την εντυπωσιοθηρία. Λόγω των ανωτέρω και βεβαίως λόγω του πριγκιπικού συνδρόμου του, ο Γιώργος Παπανδρέου ……..Ποιος πολιτικός αρχηγός θα τοποθετούσε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου μια νεαρή και άγνωστη συνδικαλίστρια, όπως είχε κάνει αυτός το 2004 με τη Μαρία Ματσούκα; Η ρητορική του Γιώργου Παπανδρέου για “συμμετοχική δημοκρατία” και όλα τα συναφή είναι το ιδεολογικό κέλυφος ενός μάλλον μοναρχικού τρόπου άσκησης της εξουσίας. Απεχθάνεται να δεσμεύεται πολιτικά από συλλογικά όργανα και γι’ αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική πολιτική λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου».
Αποκρούω τον ισχυρισμό. Ο αρχηγός έχει παράδοση επιλογής με δημοκρατικές διαδικασίες γυναικών ειδικά στις παιδικές χαρές των διορισμένων υποψηφίων στο Επικρατείας και στο Ευρωψηφοδέλτιο. Ασφαλώς με μοναδικό κριτήριο την επιστημονικήν των κατάρτισιν και την υψηλήν των νοημοσύνην, ολίγον κατωτέρα απλώς αυτής του αρχηγού. Υπενθυμίζω μερικές επίλεκτες προσωπικές του επιλογές: Άντζελα Γκερέκου (σύζυγος Τόλη), Μαίρη Ματσούκα (που χάθηκε αυτό το κορίτσι;), Υβέτ (προσεχώρησε στους αντιπάλους), Βούλα Πατουλίδου (έγινε κάποιος μικροκαυγάς), Φώφη Γεννηματά (προέκυψεν απροσδόκητον συνταγματικόν κώλυμα).
Διαβάστε οπωσδήποτε το πλήρες και εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο εδώ:
http://roides.wordpress.com/2009/09/30/30sept09b/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails