Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τα μπούτια ανεβάζουν το εθνικόν ...φρόνημα.


Επιτέλους αυτό το νοσηρό παιχνιδάκι στις γελοίες παρελάσεις που επιβραβεύει τον ρατσισμό του βαθμού με έπαθλο τη σημαία πρέπει να τελειώσει κα Διαμαντοπούλου! Δεν χρειάζονται κοντύλια εν ώρα κρίσεως.. Μια απλή υπογραφούλα σας χρειάζεται σε μια εξ ίσου απλή εγκύκλιο προς όλα τα σχολεία της χώρας!
Γιατί τελικά οι μόνοι που δεν έχουν δικαίωμα να φέρουν την σημαία στις παρελάσεις είναι η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών, ανεξαρτήτως αν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί! Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Την σημαία έχουν το δικαίωμα να την κρατούν οι πάντες, δηλαδή όλοι όσοι την αναγνωρίζουν και την τιμούν, ανεξαρτήτως αν είναι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί.. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ΚΑΙ τους Έλληνες μαθητές που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν καταφέρνουν να παρουσιάσουν ανταγωνιστικές επιδόσεις στη βαθμολογία τους και αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα. Μικρότερος βαθμός δεν σημαίνει και λιγότερο πατριωτισμό ή μικρότερο εθνικό φρόνημα κα Διαμαντοπούλου. Δεν είναι λιγότερο πατριώτης ή λιγότερο πολίτης αυτός που παίρνει 12 από αυτόν που παίρνει 20! Εκτός κι αν συμφωνήσουμε, πως όταν χρειαστεί, θα πολεμήσουν μόνο οι αριστούχοι! Τότε δεκτή η διάκριση... Ο πόλεμος του βαθμού, τα δράματα που εκτυλίσσονται, οι αφόρητες πιέσεις που ασκούνται σε δασκάλους και καθηγητές από γονείς και μαθητές, για να γίνει σημαιοφόρος ο βλαστός της οικογένειας, είναι γνωστές και δεν περιγράφονται. Έχουμε να κάνουμε με έναν αγοραίο και ανελέητο ανταγωνισμό, ένα καθημερινό ρατσισμό του βαθμού και μια κοινωνική νοσηρότητα η οποία μάλιστα επιβραβεύεται και με το εθνικό μας σύμβολο! Φυσικά η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο υπουργείο παιδείας που άναψε το φως στο ρατσισμό, ορίζοντας με εγκύκλιο ότι την σημαία στις παρελάσεις θα φέρει ο υψηλότερος βαθμός, εμπλέκοντας έτσι το εθνικό σύμβολο σε έναν άθλιο ανταγωνισμό και μετατρέποντας το σε δώρο για να επιβραβεύεται το κυνηγητό της «πρωτιάς»! Ποια ευγενής άμιλλα, μη ξεράσω.. Αγοραίος ανταγωνισμός είναι και εν πάση περιπτώσει, επειδή δεν ξεχνούμε ότι ζούμε στην κοινωνία της αγοράς, αν το υπουργείο θέλει να επιβραβεύσει τον ανταγωνισμό του βαθμού, ας καθιερώσει άλλα δώρα. Εκδρομές, βιβλία, κομπιούτερ, κινητά, κατσαρόλες, ένα πάπλωμα και τέλος πάντων ένα κουτί προφυλακτικά που χρειάζονται και περισσότερο απ όλα..

Η σημαία είναι δικαίωμα όλων, όσων την αναγνωρίζουν και την τιμούν, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και φυσικά βαθμολογίας. Δεν ξεφτιλίζεται η σημαία από τον αλλοδαπό, αλλά από την μετατροπή της σε δώρο για να επιβραβεύσει τον ρατσισμό. Και εφόσον σώνει και καλά πρέπει να γίνονται αυτές οι γελοίες παρελάσεις και δεν καταργούνται και εφόσον σώνει και καλά κάποιος πρέπει να είναι ο σημαιοφόρος, τότε ας γίνεται κλήρωση. Μια απλή εγκύκλιος χρειάζεται. Άλλωστε τι σημασία έχει; Το μόνο πού δεν προσέχουμε σε μία παρέλαση είναι η σημαία. Τα μπούτια ανεβάζουν το εθνικόν ..φρόνημα πολύ-πολύ ψηλότερα..
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails