Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ.

1. 'Μετοικώ' - Προδημοσίευση προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, η ενίσχυση της ανάπτυξης των περιφερειακών / τοπικών οικονομιών μέσω της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, η αποκέντρωση επιχειρηματικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων και η βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω της μετεγκατάστασης υφισταμένων επιχειρήσεων από τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην περιφέρεια.

2. Πρωτοτυπώ 2009 - Επιχειρήσεις - Προδημοσίευση προγράμματος

Το πρόγραμμα «ΠΡΩΤΟΤΥΠΩ 2009 - Επιχειρήσεις» έχει στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων/πρωτότυπων ιδεών υπό τη μορφή της διάθεσης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών ή την επέκταση / διαφοροποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους ή τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ή της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

3. Εξελίσσομαι 2009-Μεσαίες Επιχειρήσεις'- Προδημοσίευση προγράμματος
Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται υφιστάμενες μεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υποστηρικτικών προς την μεταποίηση υπηρεσιών (logistics και ανάπτυξης λογισμικού). Η δράση ενισχύει ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια για υποστήριξη παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια αγορά και στις διεθνείς αγορές, στην τεχνολογική ή οργανωτική καινοτομία, στην τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών... 4.'Διαπιστευθείτε' - Προδημοσίευση προγράμματος

Ενίσχυση φορέων & εργαστηρίων για δοκιμές για την αρχική διαπίστευσή τους ή επέκταση του πεδίου διαπίστευσής τους.
• Εργαστήρια Δοκιμών & Διακριβώσεων
• Φορείς Πιστοποίησης Προϊόντων, Προσώπων και Συστημάτων Διαχείρισης

5.'Στηρίζω 2009' - Προδημοσίευση προγράμματος

Χρηματοδοτικές ενισχύσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων πολύ μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης.

6. 'Σύγχρονη Επιχείρηση' - Προδημοσίευση προγράμματος

Ενίσχυση επιχειρήσεων για πιστοποίηση ή/και ενίσχυση / βελτίωση των υποδομών τους.

7. Ψηφιακή ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων

Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τη βελτίωση της προβολής τους στο διαδίκτυο καθώς και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποιώντας ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Η δράση βρίσκεται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού.

8. Πράσινη Επιχείρηση 2009

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

9. 'Πράσινες Υποδομές 2009'

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε ο τομέας του περιβάλλοντος να αποτελέσει πεδίο άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

10. Μετεγκατάσταση 2009

Ενίσχυση της μετεγκατάστασης επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις ή άλλες μορφές ΒΕΠΕ που έχουν οργανωθεί με το ν. 2545/97 και 4458/64 και διαθέτουν Εγκεκριμένη πράξη Εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails