Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

15 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων.



Τα τροχαία δυστυχήματα δεν προκύπτουν τυχαία και άρα δεν είναι ατυχήματα. Συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι, αιτίες ή και παραλήψεις που τα δημιουργούν.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί έχουμε απώλειες ανθρώπων, 1.500 νεκρούς από τροχαία ετησίως περίπου στη χώρα μας, χιλιάδες τραυματισμούς με άμεσες συνέπειες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, στην οικονομία και στο σύστημα υγείας.
Για τον περιορισμό ή και την εξάλειψη των τροχαίων δυστυχημάτων έχουν συσταθεί ΜΚΟ στη χώρα μας και στο εξωτερικό και συντονίζουν τον αγώνα τους. Κυρίως ενδιαφερόμενοι για την ώρα είναι οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους σε τροχαία δυστυχήματα, εκπαιδευτικοί και λίγοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που συνδέονται με το πρόβλημα (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό κ.λπ.). Μέσα σε αυτούς τους ευαισθητοποιημένους είναι και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα συνολικά.
Την Πέμπτη 12/11/09 πραγματοποιείτε συνέντευξη τύπου για το θέμα των τροχαίων δυστυχημάτων, περισσότερα στην πρόσκληση που ακολουθεί.
-------------------------------------
- Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στις Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες – Αθήνα
- YOU ARE WHAT U DO – Κώστας Κουβίδης – Αθήνα
- Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α - Ρόδος (Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων)
- Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.- Ηράκλειο Κρήτης (Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων)...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 - 1ος όροφος την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 12:30 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (Κυριακή 15 Νοέμβρη) και την πρώτη Παγκόσμια Διυπουργική Συνάντηση για την Οδική Ασφάλεια (Μόσχα 19&20 Νοέμβρη).

Θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που διοργανώνουν την συνέντευξη:
Γιώργος Κουβίδης, Μιχάλης Ζωγραφάκης, Μανόλης Σταυρουλάκης και ο Νίκος Μανιός εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Γιατρών για την Ριζική Αναθεώρηση της Πολιτικής για τα Τροχαία Δυστυχήματα».

-Εχει προσκληθεί και το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Επικοινωνία: Γιώργος Κουβίδης, youarewhatudokk@gmail.com, τηλ: 6971642433
http://xpolis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails