Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Βάζουν καθημερινά καλλυντικά με 515 χημικές ουσίες!


H μέση Βρετανίδα "φιλοξενεί" καθημερινά στο σώμα της 515 χημικά συστατικά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη σε δείγμα 2.016 γυναικών. Από αυτά πολλά - που περιέχονται σε αποσμητικά και κραγιόν, κρέμες και μέικ απ και οι γυναίκες τα χρησιμοποιούν καθημερινά - θεωρούνται ρυπαντές.

Σημειώνεται ότι μόνο τα αποσμητικά περιέχουν τουλάχιστον 30 διαφορετικά χημικά ενώ τα αρώματα πάνω από 400.

Περισσότερες από το ένα τρίτο των ερωτηθεισών γυναικών απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο των συστατικών των καλλυντικών και άλλων ειδών υγιεινής που χρησιμοποιούν και μόνο το 9% απάντησε ότι ξέρει στο περίπου το περιεχόμενο όσων βάζουν στο πρόσωπο και το σώμα τους.

Στην ίδια μελέτη αποδεικνύεται ότι το 70% των γυναικών δεν ανησυχούν καθόλου για τον αριθμό των χημικών του μέικ απ το οποίο θεωρούν μαγικό προϊόν αφού βοηθάει να δείχνουν ότι έχουν λαμπερό και καθαρό δέρμα...Μόνο το 10% των ερωτηθέντων γυναικών ανέφερε ότι προτιμά τα καλλυντικά τους να είναι υγιεινά και χωρίς χημικές ουσίες.

"Οι γυναίκες πάντοτε είχαν την αγωνία του ωραίου προσώπου αλλά περνώντας τα χρόνια οι κανόνες της ομορφιάς έχουν αλλάξει δραματικά και έχει πλέον ξεπεραστεί το "ένα μπανάκι και είμαστε έτοιμες" αναφέρει η έκθεση.

"Τώρα πρέπει σε καθημερινή βάση η γυναίκα να βάζει με τις ώρες κρέμες για το πρόσωπο, ειδικές κρέμες για τα μάτια, για τους κύκλους κάτω από τα μάτια, για το λαιμό, σαμπουάν ειδικό για τις μπούκλες, για τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα, κρέμες σώματος , κρέμες απολέπισης, κρέμες μαλακτικές , αλλά και ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικους φακούς επαφής για αλλαγή χρώματος των ματιών και δεκάδες άλλα καλλυντικά" συμπληρώνεται.

Επισημαίνεται επίσης ότι τώρα με τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας οι κρέμες και όλα τα καλλυντικά και οι θεραπείες ομορφιάς είναι γεμάτα με χημικές ουσίες για να γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά και να διαρκούν, που σημαίνει ότι τώρα πλέον οι γυναίκες έχουν "μετατραπεί" σε κινητά χημικά εργαστήρια.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails