Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

“ΞΑΣΤΕΡΙΑ”: Νέος Πολυχώρος στο Ηράκλειο.

Πολυχώρος έκφρασης, αντίστασης και πολιτισμού
Είναι πολύ σημαντικό στην εποχή που ζούμε να υπάρχουν χώροι εναλλακτικοί, χώροι έκφρασης και δημιουργίας, χώροι που μπορεί η νεολαία και οι εργαζόμενοι να βρεθούν, να συζητήσουν, να προβληματιστούν για ό,τι συμβαίνει γύρω τους, για να το αλλάξουν.

Και στην πόλη μας υπάρχει η ανάγκη για τέτοιους κοινωνικούς χώρους. Κοινωνικούς χώρους που θέλουν να ανοίξουν μέτωπο στον ατομισμό και την αποξένωση. Αποξένωση που μπορεί να εκφράζεται είτε με τη μορφή «κλείσιμο στο καβούκι» είτε με την μορφή της μαζικής εκτόνωσης που προτείνεται ως σύγχρονη ψυχαγωγία.

Η οργάνωση της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) στο Ηράκλειο παίρνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του πολυχώρου “ΞΑΣΤΕΡΙΑ”, ενός πολυχώρου έκφρασης, αντίστασης και πολιτισμού, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα τμήμα από το παραπάνω κενό:

Χώρος έκφρασης: όπου προοδευτικοί άνθρωποι συναντιόνται για να συζητήσουν, να ζυμωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν σε ένα μέρος που δεν λειτουργεί με τον αγοραίο τρόπο
Χώρος αντίστασης: όπου ανένταχτος κόσμος και σχήματα, ομάδες, σύλλογοι κλπ μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να συζητήσουν, να οργανώσουν τη δράση τους και την παρέμβασή τους
Χώρος πολιτισμού: όπου θα προβάλλεται ο πολιτισμός της αριστεράς, των κινημάτων, των αγώνων, της αλληλεγγύης, της σκέψης και όχι ο πολιτισμός του κέρδους, της εκμετάλλευσης και του «φαίνεσθε»
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου και στις 21:00 το συγκρότημα του Γιάννη Παξιμαδάκη θα μας κρατήσει συντροφιά με λαϊκή μουσική.
Πολυχώρος “ΞΑΣΤΕΡΙΑ”
Ραδάμανθους 5, έναντι Αγίου Μηνά
http://www.koel.gr/
http://www.xasteria-ira.blogspot.com/
koe.irakleiou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails