Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Η λεηλασία της ΕΡΤ - δημόσιας περιουσίας.


Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κρατική τηλεόραση κάνει η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου. Διαβάστε το άρθρο της κ. Διαμαντάκου, που δημοσιεύτηκε στα «Νέα».

Ψυχρός πόλεμος στην ΕΡΤ

Την ώρα που τουλάχιστον δώδεκα εκπομπές της ΕΡΤ (εσωτερικές παραγωγές) μένουν εκτός αέρα, ο μέχρι τώρα πρόεδρός της διαψεύδει μόνον τα της παραιτήσεώς του.

Έχει μπερδευτεί από το νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος της ΕΡΤ και δεν γνωρίζει σε ποιον να υποβάλει παραίτηση. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι «κολλημένος ούτε με τις καρέκλες ούτε με τα λεφτά». Αλίμονο! Άλλωστε, μήπως έμειναν καρέκλες ή λεφτά;

Κατάντησε ανέκδοτο η υπόθεση της ΕΡΤ. Δυστυχώς από τα ακριβότερα που έχει... πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Και το χειρότερο; Δεν γέλασε. Να μην έχει παράπονο όμως. Φρόντισε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Παναγόπουλος να τον χορτάσει χάζι. Με τα γιουροβιζιονικά ψευτομπιχλιμπίδια. Μεγάλη μηχανή άρτου και θεαμάτων. Και δεν ήταν η μόνη. Τον άρτο λίγοι και εκλεκτοί, τα ψευτοθεάματα οι πολλοί να μένουν θαμπωμένοι. Και το χειρότερο; Τους ξανάρχεται ο λογαριασμός μαζί με τη ΔΕΗ για να μάθουν να είναι αφελείς. Γιατί η κρατική τηλεόραση συνέχισε επί ημερών Χρήστου Παναγόπουλου να αποτελεί το ιδανικό μέσο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Πιστός ως φαίνεται και αυτός στο αλήστου μνήμης απόφθεγμα «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»...Τι θέλει ο νόμος; Διαφάνεια; Ιδού το άριστο άλλοθι για να στηθούν επιτροπές, οι οποίες αποφασίζουν πώς θα ξοδευτεί το χρήμα του λαού. Δύο φορές την εβδομάδα συνεδρίαση, 9 τα μέλη, από 200 ευρώ αποζημίωση το καθένα, 1.800 ευρώ την εβδομάδα κόστος για να αποφασιστεί πότε η αγορά ενός «κλιματιστικού ντουλάπας» και πότε «40 καρεκλών και 2 καναπέδων»- με το κόστος των συνεδριάσεων τόσων μηνών θα ΄χε χτιστεί καινούργιο κτίριο με επίπλωση κομπλέ. Μεταξύ των μελών των εν λόγω επιτροπών και στελέχη του Μαξίμου. Για όλους είχε. Και επειδή ήταν ευχαριστημένοι οι περί τον πρόεδρο από την επίτευξη των στόχων έδιναν και μπόνους στους εαυτούς τους, κάτι σαν «γιουροβιζιονικές αποζημιώσεις», που έφταναν τα πόσα των 47.000 ευρώ.

Μέχρι «επιτροπή επιστημονικών συμβούλων» είχε συσταθεί για τη Γιουροβίζιον, με αμοιβή για άλλον 95.101,44 ευρώ, για άλλον 42.700 ευρώ κ.λπ. (αναλόγως την επιστήμη ή τον βαθμό πτυχίου άραγε;). Και όλα αυτά στην ΕΡΤ με τους πλέον των 5.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 1.300 συμβασιούχοι είχαν μονιμοποιηθεί επί προεδρίας Παναγόπουλου. Ούτε το ΒΒC.

Μεγαλύτερη πληγή; Οι μεικτές παραγωγές. Η καλύτερη «πόρτα» γι΄ αυτές; Η περιβόητη «δορυφορική τηλεόραση». Πέντε εκπομπές για τις οποίες η ΕΡΤ διέθετε στούντιο, εξοπλισμό και όλα τα ακριβά συστατικά, αλλά γινόταν σε εξωτερικό στούντιο, για παράδειγμα, το μοντάζ, οπότε δικαιολογούνταν το ακριβό κονδύλι. Παραγωγός-παρουσιάστρια μιας εκ των ανωτέρω εκπομπών απαιτούσε μέχρι και ειδικό μακιγιέρ, έναν εκ των διασημοτέρων με ταρίφα 1.000 ευρώ το «σοβάτισμα».

Πάρκινγκ 500.000 ευρώ

Όποια πέτρα και να σηκώσει κανείς θα βρει κρυμμένο θησαυρό σπατάλης. Ακόμη και η αναδιαμόρφωση του υπαίθριου πάρκινγκ στο Ραδιομέγαρο κόστισε 500.000 ευρώ. Τόμοι θα μπορούσαν να γραφτούν για όλα αυτά, που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν.
Διαβάστε το πλήρες post εδώ: http://www.tvxs.gr/v25411

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails