Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Δημόσια και ιδιωτική... προσβασιμότητα.


Θα τον χαρακτήριζα δρόμο «κόσμημα», σε σύγκριση με τους υπόλοιπους άθλιους δρόμους της τουριστικής Χερσονήσου.
Μιας τουριστικής Χερσονήσου που μέσα στην πολεοδομική της ασχήμια και στα τόσα και τόσα ανορθόδοξα και παράλογα από άποψη αισθητικής , έχει κάκιστους δρόμους, από όποια μεριά και να το δει κανείς.
Μιλάω για τον δρόμο στον κόμβο της Αγ. Άννας που ενώνει τον ομώνυμο δρόμο με την οδό Δημοκρατίας, και ξεκινάει μπροστά από μεγάλο και γνωστό πολυκατάστημα μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου Creta Maris.
Δεν είμαι σίγουρος και δεν γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ο προαναφερόμενος δρόμος είναι ανώνυμος, αλλά είναι ένας δρόμος κατάλληλος και με όλα τα αυτονόητα που μπορούν να διακρίνουν ένα οποιοδήποτε δρόμο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια τουριστική περιοχή και μιλάω για: άψογο και κατάλληλο οδόστρωμα, χωρίς λακκούβες και σαμαράκια, με πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου, με φωτισμό, με οδικές σημάνσεις, με καλαθάκια αχρήστων σε όλο το μήκος του, δενδροφυτεμένα πεζοδρόμια, παγκάκια κλπ, πράγματα δηλαδή που δεν τα συναντάμε και μαζι με εμάς και οι επισκέπτες αυτού του τόπου, πουθενά αλλού και σε κανένα άλλο δρόμο!
Ο δρόμος λοιπόν αυτός δυστυχώς είναι «ιδιωτικός» και κατασκευάστηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία εννοείτε, δεν είμαι κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά και ούτε της δημοσιας βέβαια(αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο).
Μέχρι πρόσφατα, από και προς, για τις μετακινήσεις προσωπικά τον χρησιμοποιούσα, όποτε μου ήταν εφικτό.
Δυστυχώς όμως και πάλι εδώ, κάποιοι αποφάσισαν να τον «κλείσουν» με μπάρες, αφού ιδιωτικός είναι άρα προορίζεται για ιδιωτική χρήση και απαγορεύουν την διέλευση οχημάτων.
Αυτό που όμως με κάνει να γράφω όλα αυτά, είναι ο ενδοιασμός μου, για το κατά πόσο ένας ιδιωτικός δρόμος όταν ενώνει 2 δημόσιους δεν γίνεται αυτόματα δημόσιος???
Πάντα χωρίς να είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω υπάρχει σχετική νομοθεσία.
Αλλά και ακόμα αν δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία, δεν μπορούν να παρέμβουν κάποιοι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, αφού όσοι γνωρίζουν την περιοχή, αποτελεί νευραλγικής σημασίας δρόμο???

Αν τυχόν κάποιος φίλος επισκέπτης που μας διαβάσει γνωρίζει κάτι σχετικά, ας μας ενημερώσει, εννοώ κατά πόσο ισχύει ο ισχυρισμός για την αυτόματη δημόσια χρήση του οδοστρώματος, σε ανάλογες ίσως περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails